Părinţii copiilor de la Grădiniţa Roboţel din municipiul Constanţa sunt nemulţumiţi de faptul că cei mici stau în frig de mai multe zile.

  VIDEO- Amendă în urma aglomerației de la Sinaia: 15 mii de lei sancțiune pentru Gondola Sinaia

„Nu este căldură în grădiniţă. Nu a fost nici săptămâna trecută. Copiii răcesc de la frig. Suntem în 2023 şi ar fi trebuit să avem un minim de condiţii.

Există o aerotermă în sala fetiţei, dar unii au zis să o închidă că sare siguranţa. Copiii au fost ţinuţi şi la program prelungit. Acolo problema e şi mai rea, că ei nu mai sunt în mişcare, nu au nici pături”, a declarat Andreea, mama a doi copii care merg la grădiniţa Roboţel.

Directoarea grădiniţei, Mihaela Dardac, a afirmat că problema cu căldura este cauzată de avariile societăţii de termoficare.

Cine este vinovat de lipsa căldurii

„În grădiniţa noastră este oprită furnizarea agentului termic din cauza unei avarii. Primăria Constanţa împreună cu punctul termic de care aparţine grădinița ne-a comunicat că problema va fi rezolvată în cursul acestei nopţi şi că mâine vom avea iarăşi căldură în grădiniţă. Nu este vina grădiniţei noastre, noi am încercat să facem tot posibilul să încălzim sălile de grupă.

Încercăm prin mijloace proprii să încălzim sălile de grupă, dar sălile sunt foarte mari, nu au caloriferele noastre aceeași capacitate cum sunt cele de la Termoficare. Să sperăm că problemele vor fi rezolvate şi de mâine vom avea căldură”, a explicat directoarea grădiniţei Roboţel.

Citește și: VIDEO- Vremea se răcește brusc în toată țara! Temperaturi de până la -10°C

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Ea a menționat că joi grădiniţa a rămas fără căldură, problema nu s-a rezolvat în cursul acelei zile, vineri căldura a venit pentru câteva ore, iar luni era din nou oprită furnizarea agentului termic.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat că la unitățile de învățământ care rămân fără căldură din cauza unor avarii trebuie modificat programul.

Citește și: Dezastru găsit într-un after school din București: mizerie, mâncare expirată și alte nereguli descoperite de către ANPC

„Am discutat acum cu doamna directoare de la grădiniţa Roboţel. Se va lua hotărârea de modificare a programului pentru perioada în care este sistată furnizarea agentului termic, începând cu această zi.

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

Am fost anunţaţi şi de către Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa că există o situaţie similară, deja s-a luat măsura modificării programului. În momentul în care directorii ne comunică, stabilim împreună cu aceştia care sunt măsurile ce trebuie să fie luate.

De asemenea, vom reveni în comunicarea instituţională cu Societatea Termoficare, pentru a ne asigura că avem o transmitere eficientă şi rapidă a situaţiilor în care se produc avarii, pentru a le înainta informaţia respectivă directorilor, în timp util”, a afirmat Sorin Mihai.

Citește și: Vremea azi, 31 ianuarie. Zonele din țară unde va continua să ningă. Ce se întâmplă cu temperaturile

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si