Autoritățile nu se pun de acord în privința numărului de români aflați peste granițe: între 5 și 8 milioane. În spatele statisticilor se ascund drame greu de imaginat. Doi din cinci părinți români din Diaspora nu-și vor petrece sărbătorile alături de copii. Iar în unele cazuri extreme, micuții ajung înstrăinați de cei care le-au dat viață ori primesc vești tragice legate de sfârșitul mamei sau al tatălui pe meleaguri străine.

Citește și: VIDEO- Un Crăciun fără lumină pentru Andreea, o fetiță din Dolj

Drama copiilor fără părinți acasă de sărbători

Cu ochii în lacrimi și strângând la piept singura jucărie rămasă de la mama ei, Ștefania ne povestește că anul acesta e primul Crăciun pe care îl petrece fără cea mai dragă ființă din lume. Are 10 ani și-o experiență amară. A mai trecut prin sărbători petrecute doar cu bunica. Mama a fost mai mereu plecată la muncă, în Germania, dar măcar o putea auzi la telefon, o legătură firavă, dar dătătoare de speranță. Însă, ultima dată când a revenit în țară, femeia a murit după un accident rutier. Așa că, acum, Ștefania a rămas doar cu o poză.

„O văd eu destul de bine cum suferă după mama ei.

Mai are un pic și împlinește un an de când a murit, dar ea totuși cred că n-are s-o uite niciodată”, sunt spusele bunicii fetiței.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Citește și: Dăruiește Crăciun acolo unde nu există

Bunică și nepoată- singure de Crăciun

Rămase singure, bunica și nepoata se sprijină una pe alta când răbufnesc în lacrimi. Gătesc împreună, fac bradul și se chinuie să drămuiască pensia de 1000 de lei, micul lor venit. Pentru ele, Crăciunul va fi mai degrabă un moment de suferință. Tatăl a dispărut din viața ei și nu se implică în creșterea copilei.

„Ce dorință să mai am decât să mă țină Dumnezeu să pot s-o cresc, să știe și ea ce e binele și ce e răul”, sunt afirmațiile copleșitoare ale bunicii.

În România, peste 70% din copii vor petrece Crăciunul singuri sau cu bunicii anul acesta. Potrivit unui studiu al organizației Salvați Copiii, doi din cinci părinți sunt plecați în străinătate și nu vor reveni acasă de sărbători. 

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Cine dorește să aducă un strop de bucurie în viața Ștefaniei și a bunicii Elena pot dona în conturuile Asociației „Povestea Mea”. Din astfel de donații se adună alimente și lemne pentru iarnă. 
Asociația „Povestea Mea”
RON: RO07BTRLRONCRT0536856701
EUR: RO54BTRLEURCRT0536856701
BIC/ SWIFT: BTRLRO22
Cu specificația: „sprijin”

Citește și: Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Crăciunului. Ce se face și nu se face pe 24 decembrie 2022?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si