Faceți cunoștință cu Samuel Negoiescu, omul care a ales să ajute oameni. A terminat teologia, dar a înțeles că o fapta bună cântărește mult mai mult decât un cuvânt și așa într-o zi a lăsat Casa Domnului ca să intre în casa omului.

Trăiesc într-o casă de chirpici la lumina lumânării

De 15 ani arădeanul întinde mâna celor care au nevoie. A început în 2007, când a ajutat prima familie săracă și în timp a ajuns să schimbe mii de destine care i s-au lipit de suflet.

Astăzi coordonează una dintre cele mai mari asociații umanitare, care face legătura între cei care au și cei care n-au.

Fiecare primește de la celălalt ceea ce are nevoie, de la lemne de foc, materiale de construcție, până la alimente sau bani pentru tratamente costisitoare care să le salveze viața.

Astăzi împreună cu Samuel mergem într-unul dintre cele mai sărace sate din Teleorman, să aflam povestea familiei Opriș. Doi părinți, un bunic și doi copii trăiesc ca  într-o casă de chirpici, la lumina lumânării.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au lăsat agitația din București pentru liniștea de la țară

În urmă cu aproape zece ani casa li s-a făcut scrum și de atunci viata le-a devenit și mai grea ca înainte. Au rămas la mila lui Dumnezeu, doar cu hainele de pe ei, dar cu dorința de merge mai departe împreună, mai uniți.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Împreună, cele 5 suflete își împart amarul în cele două cămăruțe pe care tatăl le-a ridicat singur, cu mâinile goale.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Din cauza creșterii prețurilor vom mânca mai puțin și mai prost anul acesta de Sărbători

În curte, mama tocmai întinde o frânghie de rufe. Are mâinile crăpate de atâta spălat în albie, dar nu se plânge. Până mai ieri căra apă de la vecini, acum îi multumește lui Dumnezeu și oamenilor care prin intermediul asociației i-au ajutat vara trecută să-și sape o fântână în curte

Dumnezeu le-a luat tot, dar le-a dat tot ce aveau nevoie ca să nu dispere, să nu se plângă, ci dimpotrivă să-și înceapă ziua cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nici azi nu au mai mult ca ieri.

Tot ce își doresc este să aibă lumină și un acoperiș deasupra capului

Denisa e clasa a șaptea și e premiantă. Învață singură la lumina lumânării, ne spune tatăl, care ar face orice ca fiica lui să aibă parte de carte și de lumină. Pentru racordarea la curentul electric familia ar avea nevoie de aproape o mie de euro, o sumă enormă pe care n-au de unde să o scoată.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Au crescut la stână și aici vor să rămână

De aproape nouă ani tatăl se chinuie să ridice un acoperiș deasupra capului. Cu greu a reușit să facă două cămăruțe care te duc gândul mai degrabă la o iesle.

În cămăruța asta mică pe care o împarte cu bunicul și fratele, se țes visurile Denisei. De tavanul de chirpici a agățat o jucarie, iar pe pereți și-a înșirat o ghirlandă de Crăciun care să coloreze tot griul din jur.

Precum Cenușăreasa din poveste visează cu ochii deschiși. Un colț de mare la apus de soare suprins într-un tablou e singura ei fereastră de evadare.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Asta-i Romania! Cinci frați sunt la un pas de a fi separați din cauza condițiilor inumane în care trăiesc

Doar când e soare afara, copiii au și telefon- și doar atunci se aprinde singurul bec legat la panoul solar montat de curând pe acoperișul șubred al casei, de aceeași asociație umanitară.

Lumina și un acoperiș deasupra capului, e tot ce își doresc, acum mai mult ca oricând. Și pentru ei vin sărbătorile, și ei merită să primească. Pâna la urma asta înseamnă bucuria Crăciunului – să dăruiești celor care au cu adevărat nevoie și să împarți din puținul tău.

Cei care doresc să-i  sprijine o pot face prin intermediul asociației ”Speranță pentru România”,cu mențiunea familia Opriș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si