Copiii, "încărcătură virală uriașă" de coronavirus. Avertisment înainte de începerea școlii

Avertisment extrem de grav înainte de reînceperea școlii. Deşi copiii infectaţi cu COVID-19 nu sunt predispuşi la manifestări clinice la fel de grave ca ale adulţilor, ca purtători asimptomatici sau cu puţine simptome ei pot răspândi virusul inclusiv aducându-l de la şcoală acasă.

Author: R.I. joi 20 august 2020 , 21:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copiii pot fi „purtători ascunşi” ai coronavirusului şi pot avea un rol mai mare decât se credea în răspândirea COVID-19, relevă un studiu desfăşurat în două spitale din statul american Massachusetts şi prezentat joi în revista ştiinţifică Journal of Pediatrics.

Potrivit datelor studiului, un copil asimptomatic poate avea o încărcătură virală cu SARS-CoV-2 mai mare decât un adult internat în stare gravă.

Citeste si: Suedia, eșec major în strategia anti-coronavirus. Numărul deceselor, cel mai mare în ultimii 150 de ani

„M-au surprins încărcăturile virale ridicate la copii"

„M-au surprins încărcăturile virale ridicate pe care le-am observat la copiii de toate vârstele, mai ales în primele două zile de infecţie”, a declarat Lael Yonker, directoarea Spitalului General din Massachusetts (MGH) şi autoarea principală a studiului.

Citeste si: Anunţ de ultimă oră! Şi-a amânat nunta din cauza pandemiei

Cercetătoarea a remarcat faptul că încărcăturile virale cu SARS-CoV-2 ale adulţilor internaţi în stare gravă sunt „semnificativ mai mici” faţă de cele ale unui „copil sănătos”, adică infectat, dar asimptomatic.

Pe lângă nivelul încărcăturii virale, cercetătorii de la acest spital şi de la Spitalul General pentru Copii din Massachusetts au examinat expresia receptorului viral şi răspunsul în anticorpi la copiii sănătoşi, la cei care au o infecţie acută cu SARS-CoV-2 şi la un număr mai redus de copii cu un sindrom inflamator multisistemic, potrivit Agerpres.

Copiii, „sursă posibilă de răspândire a virusului"  

„În timpul acestei pandemii de COVID-19 am examinat în principal pacienţii cu simptome şi din acest motiv am ajuns la concluzia greşită că marea majoritate a celor infectaţi sunt adulţi”, semnalează Alessio Fasano, directorul Centrului de Cercetare pentru Imunologie şi Biologie Muconazală de la MGH, care atenţionează că cei mici „sunt o sursă posibilă de răspândire a virusului şi trebuie ţinut cont de acest lucru în etapele de redeschidere a şcolilor”.

Citeste si: Actorul Şerban Celea a murit

Articolul din Journal of Pediatrics subliniază că acesta trebuie să fie un motiv special de preocupare pentru familiile din grupurile socio-economice lovite cel mai dur de pandemie şi pentru familiile în care copiii convieţuiesc alături de vârstnici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si