Copil din Ucraina, operat și salvat la Spitalul Marie Curie

Un băiat de 13 ani din Ucraina, cu o malformație la inimă, a fost salvat la Spitalul Marie Curie. Operația a durat 8 ore.

Author: Diana Puiu miercuri 11 mai 2022 , 07:50

Copil din Ucraina, operat și salvat la Spitalul Marie Curie

Copil din Ucraina, operat și salvat la Spitalul Marie Curie

[Sursa foto: hotnews.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dr. Tammam Youssef, cardio-chirurg pediatric, a operat alături de o echipă medicală de la Spitalul Marie Curie din Capitală un copil adus din Ucraina în România.

Citeste si: Copil mort după o operație de 15 minute

Intervenția chirurgicală care a durat opt ore, a reușit să schimbe valva aortică cu una mecanică.
Băiatul se afla într-un risc foarte mare de rupere a inimii de fiecare dată când i se deschidea sternul.

Copilul avea o malformație congenitală foarte complexă

„Copilul, la o lună, a avut o malformaţie congenitală foarte complexă, erau vasele inversate şi a fost făcută corecţia acestui tip de malformaţie în mod bun, dar din cauza acestei malformaţii, inima nu este ca o inimă normală, pe care poţi să faci operaţia uşor.

În schimb, a avut o altă problemă: când se face a doua operaţie, inima se lipeşte la stern şi este mare risc, când deschizi sternul, să rupi inima şi trebuie să fie atenţie foarte mare şi precauţie, emoţie mare înainte să se deschidă sternul. Nu poţi să faci o operaţie normală pe care ar trebui să o faci să zicem sau să ai alte variante.

Citeste si: Operație rară la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Trebuie să faci în aşa fel încât să faci cea mai bună operaţie, care durează cel mai mult, să nu mai aibe nevoie să fie operat altă dată.

8 ore a durat operaţia. Toate patologiile complexe, toate operaţiile complexe durează 6, 8, 9 ore, uneori se rămâne în sală şi 20 de ore”, a explicat medicul pentru News.ro.

Mai mulți copii din Ucraina, cu probleme de inimă, au fost salvați la Spitalul Marie Curie

„Aproape nu ştiu nimic despre copil, a ajuns la noi prin European Heart Association care ni l-a trimis în colaborare cu Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo, profesorul Frigiola, Prof. Ferrara şi un alt coleg din Polonia, am creat un network (reţea) în aşa fel încât să operăm copiii ucraineni în România, în Italia şi în Polonia, depinde de disponibilitate.

Citeste si: Copila care a rămas însărcinată la 13 ani cu un băiețel de 10 ani este gravidă din nou: „Ne-am protejat, dacă acest lucru contează”

Citeste si: „Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu- kfetele.ro

Citeste si: Alina Radi, prietena Danei Roba, declarații tranșante despre starea make-up artistului: "Dacă voi nu aveți acele medicamente în spital, vreți să moară omul, că voi nu aveți medicamentele acelea"- radioimpuls.ro

Într-o săptămână, copilul, cu voia lui Dumnezeu, se duce acasă fără niciun fel de problemă. Au fost oaspeţi la Asociaţia Blondie, cred că după operaţie se vor întoarce acasă la ei.

Avem şi urgenţele noastre, nu sunt multe, se împart, se decide, facem o şedinţă şi decidem fiecare copil unde se duce şi cine să-l opereze”, a precizat pentru News.ro Dr. Tammam Youssef.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si