Tragedie la Botoșani. Un copil de trei ani şi jumătate a murit în ambulanţa venită fără doctor

Un copil de trei ani şi jumătate a murit în noaptea de miercuri spre joi în ambulanţa care îl transporta la spital, după ce o primă ambulanță care venise la apelul familiei nu avea doctor.

Author: Razvan Ilie joi 18 februarie 2021 , 11:44

copil mort
Tatăl copilului: "Prima salvare a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul" 
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autorităţile sanitare din Botoşani au declanşat o anchetă, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit presei locale, copilul ar fi avut simptomele unei răceli, iar familia a sunat la ambulanţă în momentul în care "ar fi scuipat sânge". Băieţelul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă.

Citeste si: Drama neștiută a femeii care a murit în urma incendiului din Constanța

Tatăl copilului: "Prima salvare a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul" 

Tatăl copilului, Alexandru Mancaş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că ambulanţa trimisă pentru a-l prelua pe băieţel nu a avut medic, ci doar un asistent medical. El spune că va face plângere împotriva Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

"E nemulţumirea mea că a venit prima salvare şi a stat cu băiatul în pădure şi a aşteptat a doua salvare cu medicul. Asta e nemulţumirea. De ce nu a plecat medicul direct după băiat cu prima salvare? Îi era frică să iasă în frig afară? Asta mă deranjează. (...) Intru în tribunal cu ei. Mă duc să vorbesc cu avocatul", a declarat, pentru Agerpres, Alexandru Mancaş.

Citeste si: Tragedie. Un elev de clasa a 8-a, găsit spânzurat în grădina casei sale din Bistrița

Manevrele de resuscitare, fără rezultat

"A fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului", a declarat Monica Adăscăliţei.

Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. "A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minute s-a declarat decesul", a mai spus oficialul DSP.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si