"Copilul binecuvantat" de la Prislop. Are doar 5 ani si un har divin. Preotii spun despre el ca bate in lemn ca si cum ar avea zeci de ani experienta

La 5 ani, bate toaca asemenea calugarilor care traiesc de zeci de ani in manastiri. Imaginile urmatoare au fost surprinse la Prislop.

Webeditor: V.P. Author: A.L. joi 16 martie 2017 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O mana de om si numai har e micutul din imagine: in vreme ce alti copilasi ca el nu se mai satura de tablete si telefoane, el tine vie o traditie milenara. Cu un talent cum numai la calugarii vechi mai vezi, scoate din lemn un cantec care face sa rasune Manastirea Prislop!

Credinciosii care l-au auzit la Prislop ii spun "copilul binecuvantat": nu pare sa aiba mai mult de 5 anisori, dar talentul cu care bate toaca ii emotioneaza preotii din toata tara.


Eugen Tanasescu, preot:" El anunta lucrarea lui Dumnezeu"

Felul in care tine ritmul ca un ceas ii egaleaza in maestrie pe parintii care cunosc muzica lemnului de-o viata!

Daniel Toiu, parinte: "Are deja un talent? Da, are. Deci el peste cativa ani poate sa fie un veritabil om care bate toaca, la biserica de mir sau la manastire"

Bataile de toaca aduc aminte, in lumea ortodoxa, de rastignirea Mantuitorului. De Joia Mare si pana la Paste, nu se trag clopotele, ci se bate numai toaca. Copiii care vor sa invete arta religioasa, pot participa la adevarate olimpiade organizate in tara.

Daniel Toiu, parinte: "Episcopia Giurgiului, si la Brasov, in eparhia Sibiului,  se fac concursuri de batut toaca. Copilasii de la cinci ani in sus"

Slujitorii Domnului incearca astfel sa pastreze traditia vie.

Numai asa sunetul curat de toaca se va face auzit peste generatii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si