Coreea de Nord a lansat o racheta balistica deasupra Japoniei

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica deasupra Japoniei, fiind a doua astfel de actiune in ultimele saptamani. Reprezentanti ai armatei sud-coreene sustin ca racheta a ajuns la o altitudine de aproximativ 770 de kilometri si a avut un parcurs de 3.700 de kilometri inainte de a ateriza in Marea Hokkaido, transmite BBC.

Author: V.P. vineri 15 septembrie 2017 , 08:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentanti ai armatei sud-coreene au indicat ca lansarea- prima de la inasprirea sanctiunilor impuse de ONU- a fost facuta din poligonul Sunan, district in care se afla si aeroportul international nord-coreean.

SUA si Japonia au afirmat ca ar putea fi vorba despre o racheta cu raza medie de actiune si, conform estimarilor initiale, de aceasta data racheta a zburat la o inaltime si la o distanta considerabil mai mari decat cea lansata

in 29 august. Racheta a zburat pe deasupra insulei nipone Hokkaido, inainte de a cadea in Oceanul Pacific.

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat ca tara sa "nu va tolera niciodata" actiunile periculoase ale Coreei de Nord.

"In cazul in care Coreea de Nord va continua sa mearga pe acest drum, nu va avea un viitor stralucit", a spus el.
 

Citeste si: Le-a construit un centru de plasament in Moldova, apoi a inceput sa le abuze sexual. Un pastor american, protagonistul unui scandal sexual de proportii

In Coreea de Sud, presedintele Moon Jae-in a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate Nationala, iar armata a facut propriul antrenament cu racheta balistica in Marea Japoniei, conform agentiei Yonhap.

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a condamnat si el lansarea rachetei, care contravine recomandarilor ONU.

El a lansat acuzatii la adresa Chinei si Rusiei principalii parteneri economici ai regimului de la Phenian.

"China si Rusia trebuie sa-si manifeste intoleranta fata de aceste lansari de racheta adoptand propriile actiuni directe", a spus Tillerson, amintind ca cea mai mare parte a petrolului furnizat Coreei de Nord provine din China si ca Rusia este cel mai mare beneficiar al muncii fortate practicate in Coreea de Nord.

Consiliul de securitate ONU se va reuni vineri, la cererea Japoniei si Statelor Unite.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si