Coreea de Sud a emis un avertisment locuitorilor din apropierea graniței nord-coreene să rămână în alertă după descoperirea a peste 90 de baloane care transportau diverse articole, inclusiv gunoi și excremente.

Citește și: Coreea de Nord, primele exerciții militare nucleare din istorie. Kim Jong-un, cu degetul pe "butonul roșu"

Armata sud-coreeană a sfătuit oamenii să evite aceste baloane, să nu atingă nimic din preajma lor și să le raporteze autorităților.

Coreea de Nord, "atac" cu gunoaie

Viceministrul Apărării din Coreea de Nord a lansat o declarație războinică la adresa statului vecin, amenințând că va folosi „forța puternică pentru autoapărare” și promițând că va trimite "tone de gunoi și murdărie”.

Motivul invocat de regimul de la Phenian este un gest similar comis de Coreea de Sud, care ar fi aruncat "obiecte murdare” în Coreea de Nord.

Organizații non-guvernamentale sud-coreene trimit periodic peste graniță baloane cu manifeste, ziare și CD-uri cu muzică pentru a ajunge la poporul oprimat de regimul lui Kim Jong-un. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Noul război al gunoaielor agravează tensiunile existente între cele două țări, potrivit Novinite.com.

Coreea de Nord, "atac" cu gunoaie

Coreea de Nord, "atac" cu gunoaie

[Sursa foto: Twitter]

Armata sud-coreeană a găsit peste 90 de baloane, joi dimineața, unele la sol, iar altele încă în aer. Acest incident a stârnit îngrijorări atât în ​​rândul locuitorilor, cât și în rândul autorităților.

De ani de zile, activiștii sud-coreeni au trimis baloane în Coreea de Nord pline cu pliante în care îi critică liderii și stick-uri USB care conțin videoclipuri muzicale cu trupe K-Pop.

Aceste acțiuni au fost mult timp un punct de dispută între cele două națiuni.

În ciuda încetării ostilităților în războiul din Coreea din anii 1950-1953, printr-un armistițiu, Coreea de Nord și cea de Sud rămân în război, din punct de vedere tehnic, deoarece nu a fost semnat vreodată un tratat de pace.

Recentul incident cu baloane de gunoi este o reamintire clară a conflictului durabil și a provocărilor continue dintre cele două țări.

Gunoaie pe străzile din Coreea de Sud

Gunoaie pe străzile din Coreea de Sud

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si