Coreea de Nord: Trump a cersit razboiul nuclear in timpul turneului sau din Asia
Extern

Coreea de Nord: Trump a cersit razboiul nuclear in timpul turneului sau din Asia

V.P.
12 nov 2017

Coreea de Nord a apreciat, sambata, ca presedintele american Donald Trump este un "distrugator" care a "cersit razboiul nuclear" in timpul turneului sau din Asia, informeaza CNN.

"Vizita lui in regiunea noastra este o incercare de a descuraja Republica Democratica Coreeana in privinta programului defensiv nuclear", a anuntat Ministerul de Externe nord-coreean intr-o declaratie transmisa agentiei de stat, KCNA.

Oficialii nord-coreeni, care spun ca au urmarit vizita lui Trump, au afirmat ca acesta a facut o calatorie pentru a "instiga in vederea intaririi monopolului american in industria apararii".

"In timpul vizitei sale, Trump si-a aratat adevarata fata de distrugator al pacii si al stabilitatii in lume si a cersit un razboi nuclear in Peninsula coreeana", se arata in declaratia citata.
Vineri, presedintele american Donald Trump a denuntat ”fantasmele” ”dictatorului” de la Phenian si a apreciat ca Asia nu poate sa fie luata ostatica de regimul nord-coreean.

Citeste si: Prima tara din Europa care INTERZICE vanzarea tigarilor

Citeste si: Cel putin sase raniti usor la Paris, in urma unui incendiu intr-un magazin de haine la parterul unui bloc

Citeste si: Caz cutremurator! Doi parinti s-au aruncat in fata trenului impreuna cu cei trei copii, cu varste cuprinse intre 3 si 16 ani. Cum au fost gasiti cei 5

In primele trei etape ale turneului sau asiatic - Japonia, Coreea de Sud si China - presedintele american a insistat asupra necesitatii ca toate ”tarile responsabile” sa accentueze presiunile asupra Phenianului, pentru ca acesta sa-si abandoneze programul nuclear.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook