Corn și lapte pentru elevi doar în anumite județe. Ce face o tânără din Buzău ca să nu rămână copiii nemâncați

E aproape sfarsit de semestru, insa cornul si laptele n-au ajuns nici acum in unele judete din tara. In lipsa de interes din partea autoritatilor, o tanara din Buzau ofera pachete cu mancare elevilor sarmani care tanjesc de luni bune dupa gustarea promisa de stat.

Author: E. V. vineri 18 ianuarie 2019 , 20:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul Dianei Rus e abia la inceput, dar spera sa aiba, in viitor fonduri, pentru intregul judet. Pentru unii micuti din zonele rurale, cornul, merele si laptele erau singurele gustari de care aveau parte intr-o singura zi. Insa nu si anul acesta.

Nici acum, in pragul semestrului al doilea, elevii din Constanta, Craiova, Maramures sau Buzau n-au beneficiat de gustarile de la stat.

Iar lista continua.

Intr-un sat din Buzau, insa, copiii primesc zilnic la scoala "pachetul de pranz"- un sandvis gustos din carne de pui si fructe pe post de desert.
Initiativa apartine Dianei Rus, o tanara care organizeaza campanii umanitare.

Cei 23 de scolari ce provin din familii sarmane se infrupta cu pofta din gustare. Pentru acest proiect, Diana Rus strange fonduri prin intermediul asociatiei umanitare pe care o detine. Vrea sa duca pachetelele cu mancare si la celelalte scoli.

Pachetul de pranz e preparat intr-un restaurant cu care tanara a incheiat un contract, iar ingredientele difera de la o zi la alta.

Copiii de pana la clasa a 4-a ar fi putut beneficia in scoli si de miere, insa la inceputul acestui an guvernul a taiat bugetul pentru acest program, ingropandu-l pe perioada nedeterminata.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si