Coronavirus: 259 de decese. Primul caz de infectare confirmat în Spania. SUA interzic accesul străinilor care au călătorit recent în China

Coronavirus. Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a crescut la 259.

Author: R.B. sâmbătă 01 februarie 2020 , 08:05

Coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus. Cazuri de infectare au fost confirmate vineri seară în Spania şi Marea Britanie, iar Statele Unite au anunţat că interzic accesul pe teritoriu a străinilor care au

călătorit recent în China. Oficial, în China sunt peste 11.700 de persoane infectate cu 2019-nCoV.

Autorităţile spaniole au anunţat că un prim caz de infecţie a fost confirmat la unul dintre cei cinci germani care se aflau sub observaţie în insula La Gomera după ce au avut contact cu un bolnav din ţara lor, informează El Mundo.

Citeste si: Un medic celebru român: ”Din 4 oameni răciți, unul va fi infectat cu coronavirus”! De ce nu trebuie să ne sperie, totuși, virusul din China?

Coronavirus

Centrul Naţional de Microbiologie din Spania a precizat că pacientul se află sub observaţie.

„Pacientul se află internat şi izolat într-un spital de pe insulă. Face parte dintr-un grup de cinci persoane pe care Direcţia Generală de Sănătate Publică din Canarias le menţine sub observaţie”, a fost anunţat.

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie

Coronavirus. În seara zilei de vineri, în Londra şi Madrid a ajuns şi primul avion cu repatriaţi din Wuhan. Toţi se află în carantină pentru 14 zile. 

Coronavirusul a fost confirmat şi în Marea Britanie. Două persoane din aceeaşi familie de naţionalitate chineză au fost testate pozitiv. Ele se aflau în vizită în York, unde locuiau într-un hotel, şi au fost internate în Newcastle.

Citeste si: Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus chinez în Italia

După ce au fost confirmate cazuri în 22 de ţări, inclusiv Statele Unite, administraţia Trump a declarat urgenţă de sănătate publică şi că interzice temporar intrarea pe teritoriul SUA a străinilor care au călătorit recent în China.

Primele cazuri raportate în Rusia

Coronavirus. Rusia a raportat, de asemenea, primele două cazuri- cetăţeni chinezi. În Australia sunt deja 10 cazuri, iar prim-ministrul statului Queensland a cerut Guvernului să suspende zborurile din China.

Numeroase companii aeriene din lume au anunţat anularea zborurilor către ţara asiatică.

Canada a confirmat al patrulea caz, iar Tailanda a raportat primul caz de transmitere de la om la om.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii reanalizează joi dacă trebuie să declare stare de urgenţă globală din cauza coronavirusului din China

În Indonezia, 43.000 de muncitori dintr-un complex industrial au fost plasaţi în carantină, a anunţat PT Indonesia Morowali Industrial Park. Motivul- 5.000 dintre ei sunt chinezi, iar dintre aceştia mai mulţi au venit din Wuhan. Niciunul nu a fost depistat pozitiv.

China ar ascunde numărul real al deceselor

Coronavirus. Potrivit unor informaţii apărute în mediul online, China ar ascunde numărul real al deceselor. 

Coronavirus

William Yang, corespondent în China al Deutsche Welle, a scris pe Twitter că mai mulţi muncitori din crematoriul din Wuhan au confirmat pentru Initium Media, sursă credibilă, după cum a numit-o, că în centrele crematoriului sunt aduse trupuri direct de la spitale. „Există motive să fim sceptici”, a adăugat jurnalistul.

Trupul unui bărbat decedat a stat mai multe ore pe o stradă din Wuhan înainte de a fi luat de serviciile de urgenţă, a constatat un jurnalist de la agenţia AFP. Bărbatul decedat avea 60 de ani şi purta pe faţă o mască medicală.

Citeste si: Leacul împotriva coronavirusului, descoperit de specialiștii români

Coronavirus. Wuhan, epicentrul epidemiei, se află în carantină de mai multe zile.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si