Pandemia de COVD-19 a provocat moartea a peste cinci milioane de persoane în întreaga lume de când biroul OMS în China a raportat apariţia bolii, la sfârşitul lunii decembrie 2019, potrivit unui bilanţ realizat de AFP luni, 1 noiembrie, din datele oficiale furnizate de guverne.

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat că nu ar refuza funcţia de ministru al Sănătăţii: „Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”

OMS estimează că, luând în considerare gradul de mortalitate legat direct şi indirect de COVID-19, bilanţul pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cel înregistrat oficial.

Statele Unite ale Americii, țara cu cele mai multe victime ale COVID-19

Statele Unite sunt ţara cu cel mai mare număr de decese, cu peste 745.800 de morţi, urmată de Brazilia cu peste 607.800 şi de India cu peste 458.000 de morţi, conform datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins.

În ultimele luni, numărul cazurilor a crescut din nou în SUA din cauza variantei Delta, deosebit de contagioasă, în condiţiile în care ritmul vaccinărilor a încetinit.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: O nouă tranşă de Remdesivir a fost distribuită spitalelor ce tratează pacienți infectați cu virusul COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a atras atenţia cu privire la creşterea disparităţii accesului la vaccinuri, fiind considerat unul dintre principalele neajunsuri pentru a controla pandemia, informează Agerpres.

Dintre cele peste 6 miliarde de doze administrate la nivel global, peste 80% au fost administrate în ţările cu venituri mari şi medii, reprezentând în ansamblu mai puţin de jumătate din populaţia mondială, potrivit OMS.

Citeste si: Direcția de Sănătate Publică București anunță noi reguli pentru testarea la domiciliu

Câte victime a făcut pandemia în România

Până luni, 48.073 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România. Numai în ultimele 24 de ore, au murit 322 de oameni.

Până în data de 1 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.655.024 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.476 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.415.606 pacienți români au fost declarați vindecați. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si