Alexandru Rafila a vorbit și în legătură cu faptul că este dispus să preia funcția de ministru al Sănătăţii: „Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”.

Citeste si: Raed Arafat: „Astea sunt toate măsurile care se iau, nu se vor mai da alte excepţii pentru intrarea în clădiri publice”

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni seară, la Antena 3, dacă ar accepta să formeze un Guvern, în cazul în care PSD i-ar cere acest lucru şi a afirmat: „Mie nu îmi place să fac speculaţii,

cu atât mai puţin despre o funcţie aşa importantă cum este cea de prim-ministru, într-o perioadă aşa de dificilă(...) e momentul să fim toţi responsabili, să ne aşezăm la masă şi să vedem dacă găsim o soluţie, fie ea şi tranzitorie, dar să fie o soluţie, care să fie sprijinită foarte consistent în Parlament”.

Ce a anunțat Alexandru Rafila

Deputatul, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare, a precizat că „trebuie să existe o opţiune politică foarte clară, care să poată să asigure o majoritate şi, dacă se va contura un guvern, evident că PSD va avea o opţiune”.

Citeste si: Alexandru Rafila: Persoanele nevaccinate sunt predispuse la SARS-CoV-2 în perioada următoare

„Domnul Cîţu spunea că nu e nimic clar. Eu cred că n-a fost nimic clar la dânsul în ultimele luni, în mod evident pentru toată lumea, aşa că aşteptăm să fie negocieri, iar desemnarea unui premier din partea PSD, PNL sau a unui guvern tehnic, aşa cum am cerut noi ca să ne putem îndrepta spre alegeri anticipate, o să fie o opţiune a partidelor care vor constitui

o majoritate şi după aceea putem să discutăm orice fel de scenariu”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: Reprezentanții OMS, anunț despre COVID-19: „Nu deținem control asupra virusului”

Medicul este dispus să preia funcţia de ministru al Sănătăţii, în cazul în care PSD va face parte din Guvern. Rafila a declarat: „Cu siguranţă că este o foarte mare responsabilitate în acest moment dificil. Dacă aş spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate”.

alexandru rafila funcție ministru al sănătății

Deputatul PSD - Alexandru Rafila.

[Sursa foto: Facebook]

Deputatul a explicat însă că ar face acest lucru cu unele condiţii: „Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, nu eu neapărat, oricine ar merge la Ministerul Sănătăţii, ar fi doar un figurant care nu ar putea să controleze lucrurile în zona de sănătate.(...) Eu am câteva idei legate de modul în care ar trebui să funcţioneze Ministerul Sănătăţii, cel puţin în această perioadă de criză”.

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, luni seară, că Cîţu BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

„Propunem BPN flexibilizarea mandatului şi iniţierea de negocieri cu toate partidele democratice”, a afirmat Cîţu.

La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, făcând apel la partide pentru maturitate şi responsabilitate politică pentru a găsi o majoritate.

Citeste si: Alexandru Rafila anunță posibilitatea instituirii carantinei la nivel național: "Noi propunem o lună de solidaritate, dar care să ţină cont de realităţi şi care să nu îngrozească lumea"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si