Coronavirus, bilanț devastator: pandemia a provocat peste 700.000 de decese. Un om moare la fiecare 15 secunde

Coronavirus, ultimul bilanț. Numărul global de decese cauzate de COVID-19 a depășit miercuri 700.000, potrivit unui raport al Reuters, citat de Metro.us.

Author: R.I. miercuri 05 august 2020 , 09:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus, bilanț devastator. Statele Unite, Brazilia, India și Mexic conduc în prezent în topul deceselor cauzate de coronavirus la nivel global.

Aproape 5.900 de persoane mor la fiecare 24 de ore de coronavirus, conform calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Asta înseamnă că 247 de oameni mor pe oră de coronavirus sau o persoană la fiecare 15 secunde.

Statele Unite și America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei și ambele se luptă din răsputeri să reducă răspândirea virusului. 

Citeste si: Locurile care ne expun cel mai mult la coronavirus. Anunţul făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Coronavirus, bilanț devastator: pandemia a depășit un nou prag, cu o viteză fără precedent

Pandemia de coronavirus a depășit, luni, un nou prag: peste 18 milioane de noi îmbolnăviri la nivel mondial.

Ritmul pandemiei, care a făcut peste 700.000 de victime, continuă să se accelereze la nivel mondial, cu un milion de cazuri suplimentare detectate în mai puţin de 4 zile.

Citeste si: Un nou focar de coronavirus în România. Personalul medical și pacienții, testați pozitiv

Peste 18 milioane de  cazuri de coronavirus  au fost înregistrate oficial la nivel mondial, dintre care mai mult de jumătate în Statele Unite şi America Latină, precum şi în Caraibe. Bilanţul a fost realizat de France Presse din surse oficiale duminică seara.

Coronavirusul a lovit în forță America Latină

La nivel global, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în special în Statele Unite, cu 4.657.693 de cazuri dintre care 154.793 de morţi, în Brazilia (2.733.677 de cazuri dintre care 94.104 decese) şi în India (1.750.723, 37.364).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si