Un nou focar de coronavirus în România. Personalul medical și pacienții, testați pozitiv

Nouă asistente şi infirmiere şi zece pacienţi de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara au fost depistaţi pozitiv la testul COVID-19, secţia fiind carantinată pentru următoarele 14 zile, a anunţat, miercuri, managerul Raul Pătraşcu.

R.I., miercuri 05 august 2020 , 08:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce s-a descoperit la testele de rutină

Managerul Raul Pătraşcu susţine că acest lucru s-a întâmplat deşi au fost luate toate măsurile de prevenţie (testări repetate, triajul zilnic al întregului personal, monitorizarea purtării adecvate a echipamentului de protecţie, circuitele speciale etc.) date ca exemplu la nivel naţional şi internaţional.

"În timpul unor testări de rutină, cum facem sute pe zi în cadrul unităţii noastre tot în scopul prevenţiei, atât personalului cât şi pacienţilor, am descoperit, în după-amiaza de marţi, un număr de cazuri pozitive în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este vorba de nouă asistente și infirmiere şi zece pacienţi, toţi asimptomatici. Am testat toţi pacienţii şi aproape tot personalul", a scris Raul Pătraşcu pe Facebook.

Citeste si: Donald Trump, după exploziile din Beirut: "Seamănă cu un atentat teribil"

Clinica de Chirurgie Vasculară, în carantină pentru 14 zile

Urmare a situației date, s-a întrunit comandamentul de urgenţă al spitalului şi au fost luate măsuri de control împreună cu o echipă extinsă.

Citeste si: VIDEO | I-a salvat cu preţul propriei vieţi

Clinica de Chirurgie Vasculară va intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, ceea ce înseamnă externarea pacienţilor negativi, dacă situaţia medicală o permite (dacă sunt pregătiţi sau pot fi externaţi fără a le fi afectată starea de sănătate, cu repetarea testării), transferul pacienţilor asimptomatici în spitalele suport sau externarea lor cu consult infecţionist, după caz, cu urmărire pentru retestare.

Citeste si: VIDEO | La un pas de moarte, în valurile uriaşe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si