Trupele vor fi trimise în zilele următoare, a declarat ministrul apărării, Linda Reynolds. Misiunea lor va fi în primul rând să monitorizeze starea de sănătate a călătorilor trimişi în carantină în hoteluri şi să asigure sprijin logistic structurilor de testare pentru coronavirus, a precizat ea.

La Melbourne au apărut noi focare de epidemie într-un hotel unde sunt cazaţi australieni care au revenit din străinătate şi într-un magazin H&M din nordul metropolei statului australian Victoria.

Australia şi-a utilizat deja armata pentru supravegherea frontierelor între state şi pentru sprijinirea serviciilor medicale de urgenţă, însă- remarcă AFP- trimiterea unui contingent atât de mare într-un oraş important este fără precedent de la începutul crizei coronavirusului, scrie agerpres.ro.

În Australia, epidemia a fost combătută cu relativ succes. Până acum s-au înregistrat 7500 de cazuri- din care 150 săptămâna trecută, în Victoria- şi 104 decese, la o populaţie de 25 de milioane.

Organizația Mondială a Sănătății, previziune sumbră

Avertisment Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Pragul de 10 milioane de cazuri de Covid-19 în lume ar urma să fie atins săptămâna viitoare, în momentul în care epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor, a avertizat miercuri OMS, citat de AFP.

"De-a lungul primei luni a acestei epidemii, mai puţin de 10.000 de cazuri au fost semnalate Organizaţiei.

În cursul lunii trecute, aproape 4 milioane de cazuri au fost semnalate. ne aşteptăm să atingă 10 milioane de cazuri săptămâna viitoare", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă online.

Peste 477.000 de decese la nivel mondial

Potrivit unui bilanţ stabilit de AFP din surse oficiale, pandemia de coronavirus a provocat moartea a 477.570 de persoane în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Mai mult de 9.279.310 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, anunţ important pentru români

Statlee Unite, care au recenzat primul deces la începutul lui februarie, este cea mai afectată ţară cu 121.225 decese. Este urmată de Brazilia (52.645), Regatul Unit (42.927), Italia (34.675) şi de Franţa (29.720).

Coronavirus: Australia scoate armata pe străzi
Coronavirus: Australia scoate armata pe străzi

După numărul deceselor la nivelul populaţiei, ţările cele mai afectate în ordine descrescătoare sunt: Belgia, Regatul Unit, Spania, Italia, Suedia, Franţa, Statele Unite, Brazilia.

"Epidemia pe continentul american este foarte intensă, în special în America Centrală şi de Sud", a subliniat în conferinţa de presă Michael Ryan, director pentru probleme de urgenţă sanitară al OMS.

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

Citeste si: Coronavirus România! Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou bilanț coronavirus

"Am constatat o tendinţă continuă şi îngrijorătoare, cu multe ţări care înregistrează creşteri de la 25 la 50% în cursul ultimei săptămâni", a adăugat el. "Din nefericire, pandemia în multe ţări de pe continentul american nu a atins vârful", a mai spus Ryan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si