Județul care a depășit peste 25.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2

Judeţul Prahova a depăşit 25.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2. Numărul reprezintă jumătate din testele făcute în judeţ în sistemul sanitar public.

Author: Georgiana Balaban miercuri 13 ianuarie 2021 , 20:33

coronavirus cazuri prahova
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Judeţul Prahova a depăşit, miercuri, pragul de 25.000 de infectări cu noul coronavirus, numărul reprezentând jumătate din cel al testelor care au fost făcute în judeţ pe baza definiţiei de caz.

Peste 3.800 de cadre sanitare au fost vaccinate împotriva COVID-19, patru dintre acestea dezvoltând reacţii adverse în urma imunizării.

"De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 25.003 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 768 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova”, informează, miercuri, Prefectura Prahova.

Coronavirus continuă să facă ravagii

coronavirus cazuri prahova
Cazuri coronavirus în Prahova.[Sursa foto: PixaBay]


Numărul celor infectaţi este de aproape jumătate din cel al testelor realizate în judeţ pe baza definiţiei de caz. Conform DSP Prahova, în sistemul sanitar public au fost realizate, de la debutul pandemiei, 50.844 de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.

Citeste si: S-a publicat prospectul vaccinului anti-COVID-19 Moderna! Ce reacții adverse poate avea și pentru cine nu e recomandat

Miercuri, toate locurile la terapie intensivă destinate pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 erau ocupate.

Citeste si: Prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 Moderna a ajuns în România

Peste 3.800 de cadre sanitare au fost vaccinate cu serul Pfizer/BioNtech, în judeţ ajungând, în total, 4.335 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Patru dintre acestea au dezvoltat reacţii de tip alergic apărute în urma administrării serului Pfizer/BioNtech, iar ultimele două raportate au constat în durere şi înroşirea locului injectării şi cefalee.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si