China impune, din nou, restricţii de circulaţia: 100 de milioane de oameni, afectaţi

China impune din nou măsuri restrictive privind libera circulație în provincia Jilin, o regiune din nord-est, după ce au apărut noi focare de coronavirus.

Author: A.M.S. miercuri 20 mai 2020 , 16:19

coronavirus china restrictii de circulatie
coronavirus china restrictii de circulatie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus China. Autoritățile din provincie au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni.

Măsurile stricte au creat îngrijorare, întrucât oamenii au crezut că cea mai gravă epidemie a națiunii s-a terminat.

Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție.

Citeste si: China ameninţă: "Avem o hotărâre neclintită. Nu vom tolera niciodată..."

"Este frustrant pentru că nu știi când se va termina.", povestește Fan Pai, care lucrează la o companie comercială din Shenyang, un oraș din provincia din Liaoning, care se confruntă și cu restricții reînnoite.

Coronavirus China. Temeri privind al doilea val al COVID- 19

Reacția rapidă și puternică a Chinei reflectă frica sa privind revenirea celui de-al doilea val, după ce măsurile pentru reducerea răspândirii virusului au implicat costuri economice și sociale uriașe.

Citeste si: OMS acceptă, în urma unor ameninţări americane, o anchetă cu privire la acţiunea sa

Coronavirus China. Autoritățile din Shulan, un oraș din Jilin, au declarat că vor lua cele mai stricte măsuri pentru a combate virusul.

Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile, scrie digi24.ro

Coronavirus China
Coronavirus China

Un sentiment de deja vu

Un sentiment de deja vu se face simțit în Jilin, care a suferit aceleași restricții în februarie și martie, în ciuda raportării zilnice a cazurilor în cifre unice atunci. În general, totalul cazurilor în provincia Jilin este de 127. Prin comparație, provincia Hubei avea 68.000.

Citeste si: Trump acuză OMS că este „o marionetă a Chinei” și transmite un ultimatum

Coronavirus China. Cu toate acestea, serviciile de livrare au fost oprite în cea mai mare parte, iar medicamentele anti-febră sunt interzise la farmacii pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele. Teama s-a răspândit în zonele apropiate, chiar dacă nu au fost raportate oficial cazuri în acele locuri.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si