Coronavirus în Spania - Niciun deces înregistrat în ultimele 24 de ore. O nouă scădere a contaminărilor

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat luni, pentru ultimele 24 de ore, o nouă scădere a numărului contaminărilor de Covid-19 şi zero decese.

M.A., luni 01 iunie 2020 , 19:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 71 de noi cazuri, depistate prin teste PCR. Faţă de intervalul precedent, numărul a scăzut cu 25.

Madrid este regiunea în care au fost detectate cele mai multe noi cazuri, 18, urmată de Catalonia, cu 16, Castilla y León, cu 11, Comunidad Valenciana, cu 6, Navarra, cu 5, şi Aragón, cu 4.

Citeste si: Coronavirus - Iranul a înregistrat cea mai mare creştere a numărului contaminărilor din ultimele două luni

De la începutul epidemiei, Spania a înregistrat 27.127 de decese şi 239.638 de cazuri.

În ultima săptămână, din cauza noii boli au murit 35 de persoane. Trebuie avut în vedere faptul că, în ultima săptămână, Ministerul Sănătăţii a revizuit istoricul deceselor şi contaminărilor diagnosticate prin teste PCR. Cea mai importantă a fost făcută lunea trecută, când ministerul a scăzut istoricul deceselor cu aproximativ 2.000.

Citeste si: Ciocniri în apropiere de Casa Albă; Trump vrea să declare ”antifa” organizaţie teroristă

În Spania, 70% din teritoriu se găseşte de luni în Faza 2 de relaxare a restricţiilor, în timp ce insulele La Gomera, La Graciosa şi Formentera au trecut în Faza 3.

Ministrul Transporturilor, José Luis Ábalos, a spus că este posibil ca din 7 iunie să poată fi reluată mobilitatea între regiunile aflate în Faza 3, potrivit El Pais. 

Regatul Unit este ţara europeană cu cele mai multe decese provocate de Covid-19, 38.571, conform datelor Johns Hopkins University. 

Citeste si: Philip Clements a murit în urmă cu câteva ore! Florin Marin, soțul mai tânăr cu 54 de ani, a făcut anunțul morții

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în Wuhan (China) la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 6,1 milioane de contaminări şi mai mult de 372.600 de decese.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si