COVID-19 face ravagii în școli. Alți elevi diagnosticați cu noul virus

În Vrancea, patru elevi şi opt cadre didactice au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în decurs de două săptămâni.

Author: Georgiana Balaban marți 23 februarie 2021 , 10:59

coronavirus la școală
Cadre didactice infectate cu coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Douăsprezece cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în şcolile şi grădiniţele din Vrancea, în decurs de două săptămâni, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Citeste si: Coronavirus în România, 22 februarie 2021. 1.634 de cazuri noi și 47 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Din momentul în care elevii s-au reîntors în bănci, odată cu debutul semestrului 2, în unităţile de învăţământ din Vrancea s-au înregistrat 12 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Patru elevi şi opt cadre didactice au aflat că au COVID-19. În acest context, 4 clase din tot atâtea unităţi au suspendate cursurile faţă în faţă pentru o perioadă de 14 zile. Cei 91 de elevi îşi desfăşoară activitatea în sistem online.

Citeste si: Situația elevilor bolnavi de coronavirus, din școli. Anunțul oficial

Panică în școli din cauza virusului COVID-19

Pe de altă parte, din cauza numărului mare de cazuri COVID 19 din localităţi, alte şcoli sunt în scenariul galben. Este cazul a 8 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 28 de structuri arondate, ceea ce înseamnă că 609 elevi participă la cursuri din faţa calculatorului. De asemenea, 3 unităţi se află în Scenariul 3, caz în care 115 elevi din ciclul primar îşi desfăşoară activitatea în sistem „faţă în faţă", iar 59 de elevi în sistem online.

Citeste si: Bilanțul infectărilor cu coronavirus în școli! 472 de angajați din învățământ și 600 de elevi, confirmați pozitiv cu COVID-19

coronavirus la școală
Cadre didactice infectate cu coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Tot cursuri online desfăşoară şi alţi aproape 80 de elevi şi 25 de cadre didactice,toţi cu probleme de sănătate, aflându-se în diferite grupe de risc medical.

Citeste si: Raed Arafat, despre noi măsuri de protecție împotriva pandemiei de coronavirus: "O să vedem cum sunt..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si