Ludovic Orban cere să se facă cursuri online cât mai repede în învăţământul preuniversitar, mai ales la materiile importante

Premierul Ludovic Orban a cerut, marţi, în şedinţa de Guvern, ministrului Educaţiei, Monica Anisie, să realizeze cât mai repede procedura pentru a avea cursuri online în învăţământul preuniversitar, dată fiind suspendarea cursurilor.

G.B., marți 10 martie 2020 , 21:09

Ludovic Orban cere să se facă cursuri online
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anisie a explicat că s-a discutat un parteneriat cu TVR, iar când Ludovic Orban i-a spus că încearcă să crească audienţa TVR, în condiţiile în care copiii urmăresc mai mult mediul online, Anisie a explicat că se iau în calcul şi variante cu diferiţi parteneri.

Citeste si: S-a decis data alegerilor, influențată de CORONAVIRUS. Ludovic Orban face anunțul

”Pe mine mă interesează, apelaţi la Autoritatea de digitalizare, la furnizori externi, ca pe perioada suspendării cursurilor, măcar la materiile forte importante, să avem capacitatea ca orele să se ţină online”, a spus Orban, marţi, în şedinţa de Guvern.

Ludovic Orban cere să se facă cursuri online cât mai repede în învăţământul preuniversitar, mai ales la materiile importante

Ludovic Orban cere să se facă cursuri online

Ministrul Educaţiei a explicat că a transmis deja în teritoriu o notă către toate unităţile şcolare.

Citeste si: VIDEO | O persoană din Otopeni, transportată cu izoleta la spital

”Am luat deja această măsruă. Am transmis o nptă către toate unităţile de învăţământ. Am avut şi o întâlnire pentru a stabili un parteneriat cu TVR. Începând de mâine vor începe fimările pentru aceste cursuri”, a afirmat Anisie.

”Vreţi să creşteţi audienţa la TVR? Copiii se uită pe online”, a răspuns premierul.

Anisie a explicat apoi că se iau în calcul mai multe variante.

Citeste si: Oraș de lângă Capitală în carantină, după ce a primit un autocar cu 21 de români din Italia

Ludovic Orban cere să se facă cursuri online

”Dacă nu luam decizia suspendării, am fi fost masacraţi public. Acum există foarte mulţi critici. Rugămintea mea este să explicaţi că am suspendat pe o perioadă foarte scurtă pentru că există un risc crescut datorită afluxului mare de cetăţeni din Italia. Informaţiile de la graniţă arată clar că anticiparea noastră a fost corectă şi că va trebui să luăm măsuri. De aceea trebuie să vedem evoluţia”, a mai spus premierul.

Cursurile în învăţământul preuniversitar suunt suspendate în perioada 11 – 22 martie.

Citeste si: UBB își SUSPENDĂ ACTIVITATEA din cauza epidemiei de CORONAVIRUS

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si