Secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că oamenii cu vârste de peste 70 de ani vor fi protejaţi de virus prin auto-izolare pentru o perioadă de până la patru luni, un anunţ oficial urmând să aibă loc ”în următoarele săptămâni”.

Marea Britanie a adoptat o abordare diferită a combaterii coronavirusului, comparativ cu alte state europene, cum ar fi Italia, Spania şi Franţa, care au impus măsuri stricte pentru a încetini răspândirea bolii.

Citeste si: Ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște

Hancock  a declarat la Sky News că guvernul va adopta o decizie săptămâna viitoare pentru a obliga oamenii să intre în carantină dacă sunt diagnosticaţi cu virusul, fiind pregătit să interzică şi evenimentele publice.

Marea Britanie vrea să întârzie nivelul de vârf al infecţiilor pentru ca serviciile medicale să nu fie suprasolicitate.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins- wowbiz.ro

În Marea Britanie au fost confirmate 1.140 de cazuri confirmate şi 21 de decese, faţă de 24.747 de cazuri şi 1.809

decese în Italia, 7.753 de cazuri şi 288 de decese în Spania şi  4.499 de cazuri şi 91 de decese în Franţa.

Citeste si: Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România face apel la cumpătare şi chibzuinţă la cumpărături şi spune că există stocuri şi cantităţi pentru toţi

Hancock a spus că strategia Marii Britanii este susţinută de dovezi ştiinţifice şi va fi făcută publică în următoarele zile, scopul fiind salvarea de vieţi.

”Vom face tot posibilul să combatem virusul şi cred că oamenii şi-au făcut o impresie greşită”, a declarat ministrul la BBC.

Conceputul imunităţii de turmă, în care virusul se răspândeşte în populaţie pentru a creşte rezistenţa generală, nu a făcut parte din strategia guvernului, a adăugat acesta.

Citeste si: De-a râsu'-plânsu'! Un angajat al DSP echipat ca la NASA a căzut cu tot cu pacientul aflat în izoletă!

Marea Britanie a cerut un efort naţional pentru combaterea virusului simular cu cel care a ajutat ţara să supravieţuiască în cel de-al Doilea Război Mondial.

”Generaţia noastră nu a mai fost pusă la încercate în acest mod. Bunicii noştri au fost, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când oraşele noastre au fost bombardate în timpul Blitz-ului.

Guvernul cere producătorilor să îşi reconfigureze liniile de producţie pentru a fabrica mai multe aparate de respiraţie asistată şi ar putea transforma unele hoteluri în spitale pentru a caza pacienţii purtători de coronavirus care nu pot fi trataţi în spitalele supraaglomerate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si