Parisul şi zonele adiacente acestuia ar putea intra de luni în stare de alertă maximă din cauza pandemiei de coronavirus, în cazul în care se confirmă extinderea epidemiei în regiune, a declarat joi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran.

Potrivit acestuia, capitala franceză şi suburbiile sale au ”depăşit cele trei praguri care pot corespunde zonei de alertă maximă”.

„Dacă acest lucru se confirmă, nu am avea altă opţiune decât să plasăm Parisul şi suburbiile sale în alertă maximă şi aceasta de luni”, a precizat ministrul francez, indicând că situaţia va fi revizuită duminică

.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

O țară din Europa reintră în starea de urgență

Începând de luni, Cehia va reintra în stare de urgenţă. Măsura se aplică pentru o perioadă de 30 de zile, conform anuţului făcut de Guvernul ceh.

Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii, Roman Prymula, ca reacţie la înmulţirea rapidă a cazurilor de infectare cu coronavirus. Cehia a mai fost în carantină generalizată timp de două luni în acest an.  

După  intrarea în vigoare a stării de urgenţă, Guvernul ceh va fi abilitat să restrângă libertatea de întrunire a cetăţenilor.

În plus, tribunalele vor putea să dicteze amenzi mai mari pentru încălcarea ordinelor sanitare.

Sursa: Agerpres


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si