Coronavirus: se schimbă procedurile pentru pacienții asimptomatici din România

Potrivit unui document publicat miercuri seara în Monitorul Oficial, se schimbă procedurile prin care pacienții COVID sunt preluați de spitale și există precizări importante în privința pacienților asimptomatici.

Razvan Ilie, joi 10 septembrie 2020 , 08:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Intră în vigoare reguli noi pentru internarea și circuitul pacienților suspecți de COVID sau confirmați cu această boală.

Există precizări importante în privința pacienților asimptomatici: dacă stau în izolare acasă, vindecarea acestora va fi declarată de medicul de familie, iar retestarea lor după 14 zile nu va mai fi necesară.

Citeste si: Detalii terifiante despre ultimele momente din viața tatălui Mădălinei Manole

Ce trebuie să facă un pacient care are simptome de COVID

Un pacient care are simptome de infecție respiratorie acută, rămâne în primul rând acasă, sună la 112 și la medicul de familie, apoi așteaptă ambulanța, care îl va transporta la o unitate medicală pentru o examinare a simptomelor.

Citeste si: Episcopul Huşilor, Ignatie, infectat cu coronavirus

Dacă deja are simptome grave, este internat în spital, i se acordă îngrijiri și i se face între timp testul. Dacă are simptome uzuale, i se recoltează probe pentru test, după care rezultatul va fi trimis la DSP și DSP-ul comunica rezultatul pacientului.

Citeste si: Predicții dramatice pentru 2020: Câţi români vor muri de COVID-19

Un nou Ordin al ministrului Sănătății

Datele apar într-un nou Ordin al ministrului sănătății privind modalitatea de aplicare de către Direcțiile de Sănătate Publică, de către INSP, spitale, serviciile de ambulanță și medicii de familie a măsurilor în situația de risc epidemiologic generată de COVID-19.

Citeste si: Ministrul Educaţiei, un nou anunţ important pentru elevi

Potrivit Digi24, sunt reguli mai clare pentru DSP-uri, cărora li se spune ce trebuie să facă în momentul în care nu au personal medical suficient - trebuie să ceară să fie detașat, dar cel mai important este faptul că în acest ordin este schițat traseul pacientului COVID pozitiv.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si