Informații oficiale: Coronavirusul a mai ucis 13 români. Bilanțul ajunge la 65 de morți

Încă 13 persoane infectate cu coronavirus şi aflate în Spitalul Județean Suceava au murit. Pacienţii aveau între 40 şi 80 de ani. Numărul deceselor a ajuns la 65.

Author: M.A. luni 30 martie 2020 , 12:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE- Încă 13 persoane infectate cu coronavirus şi aflate în Spitalul Judeean Suceava au murit/ Pacienţii aveau între 40 şi 80 de ani/ Numărul deceselor a ajuns la 65

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni seară, încă 13 decese la persoane infectate cu coronavirus. Toţi pacienţii, cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani, se aflau la Spitalul Judeţean Suceava, pe diferite secţii. Numărul deceselor la persoane confirmate cu coronavirus a ajuns la 65.

”Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus. Toate cele 13 persoane cu vârsta cuprinsă între 40 şi 80 de ani au fost internate în Spitalul Judetean de Urgenţă Suceava, în mai multe sectii, după cum

urmează, nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie”, a transmis, luni seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa citată a precizat că secesele au fost înregistrate în perioada 22- 29 martie 2020, însă diagnosticarea cu coronavirus a fost făcută în cursul zilei de luni.

Numărul deceselor la persoane confirmate cu coronavirus a ajuns la 65.

Două persoane care au fost confirmate cu coronavirus au murit – o femeie din judeţul Sibiu şi un bărbat din Ialomiţa/ Numărul deceselor a ajuns la 52.

Autorităţile au anunţat, luni seară, decesul a încă două persoane diagnosticate cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 65 de ani din judeţul Sibiu, cu patologie preexistentă, şi despre un bărbat de 52 de ani din Ialomiţa. Bărbatul nu are aparţinători, nu are medic de familie şi nu se cunoaşte dacă avea alte afecţiuni. Numărul deceselor a ajuns la 52

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, luni seară, informaţii despre încă două persoane confirmate cu coronevirus care au decedat.

Este vorba despre o femeie de 65 de ani din judeţul Sibi care era internată în Spitalul Judeţean, pe ATI, încă din 27 martie.

”În aceeaşi zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria Bucureşti”, a transmis GCS.

În 28 martie s-a primit confirmarea iagnosticului, iar femeia a decedat în 30 martie. Pacienta suferea de o boală cardiovasculară.

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 52 de ani din Ialomiţa care s-a prezentat la UPU Slobozia în data de 29.03.2020.

”S-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Balş”, a mai transmis GCS.

Bărbatul a decedat în 29 martie şi în 30 a fost confirmat diagnosticul.

”Nu are medic de familie şi nici apartinatori, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului”, a mai transmis GCS.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au decedat a ajuns la 52.

Încă trei decese la persoane diagnosticate cu coronavirus au fost anunţate luni seară.

Un bărbat de 59 de ani, din judeţul Bacău a decedat în 30 martie, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Bacău. În data de 26 martie  s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27 martie.

Pacientul suferea de hipertensiune arterială şi de diabet zaharat tip II decompensat.

Un bărbat,  de 74 de ani, din  judeţul Hunedoara a decedat în 27 martie. El a fost internat pe data de 19 martie în Secţia de oncologie Deva. Pe data de 27 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Diagnosticul de coronavirus a fost confirmat luni, 30 martie.

Pacientul suferea de adenocarcinom gastric stadiul IV şi de carcinomatoză peritoneală

O altă persoană decedatp este o femeie de 60 de ani, tot din judeţul Hunedoara. În data de 26 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, diagnosticul fiind confirmat în 30 martie. Femeia a decedat în 29 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara- Sectia ATI

Pacienta a fost transferată din Institutul Cardiovascular Timişoara în data de 26 martie, fiind contact de salon cu un caz confirmat.

Ea suferea de cardiopatie şi de insuficienţă cardiacă.

 Al 47-lea deces al unei persoane confirmate cu coronavirus- un bărbat de 77 de ani, din judeţul Hunedoara

Al 47-lea deces al unei persoane confirmate cu coronavirus a fost anunţat, luni după-amiază, fiind vorba despre un bărbat de 77 de ani din judeţul Hunedoara.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, al 47-lea deces este al unui bărbat de 77 de ani din judeţul Hunedoara.

În 27 martie, acestuia i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Rezultatul testării, din 28 martie, a fost pozitiv.

Bărbatul a murit în 30 martie, la Spitalul Municipal Hunedoara.

El avea şi alte afecţiuni, mai exact cardiopatie ischiemică. 

UPDATE- Alte două decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus- doi bărbaţi din judeţul Timiş/ Bilanţul morţilor a urcat la 46

Alte două decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate luni după-amiază, fiind vorba despre doi bărbaţi, de 57 şi 70 de ani, din judeţul Timiş. Bilanţul morţilor a urcat la 46.

UPDATE- Încă 192 de cazuri de coronavirus diagnosticate în ultimele 24 de ore. Bilanţul îmbolnăvirilor se ridică la 1952 de persoane

Încă 192 de cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, bilanţul îmbolnăvirilor ridicându-se la 1952 de persoane.

”Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate şi externate (55 la Timişoara, 85 la Bucureşti, 19 la Iaşi, 7 la Craiova, 11 la Constanţa şi 3 la Cluj). Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Ialomiţa şi Satu Mare, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 1 şi 90 de ani”, anunţă autorităţile.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 53 de pacienţi, dintre care 33 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 23.103 de teste, din care peste 1.500 în unităţi medicale private.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 86 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 12 în Franţa, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 16 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franţa, unul în Germania, unul în Spania şi unul în Marea Britanie, au decedat.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 12 de dosare penale, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 1.273 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Poliţiştii au depistat, în ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.048.902 lei.

 Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, al 44-lea deces al unei persoane confirmate cu coronavirus.

Citeste si: OMS: Vaccinaţi nou-născuţii conform graficului de imunizare, acordaţi prioritate vaccinurilor pneumococice

Este vorba de un bărbat de 74 de ani, din judeţul Satu Mare. Acestuia i s-au recoltat, în 27 martie, probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea. Rezultatul testării, din 28 martie, a fost pozitiv.

Citeste si: Fiul fostului ministru Gabriel Oprea a donat dezinfectant pentru mâini

Citeste si: Cat mai dureaza izolarea in Romania? Cand vor putea iesi din casa romanii dupa carantina de coronavirus

Bărbatul a murit în 29 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase Satu Mare. El avea şi alte afecţiuni: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II insulino-dependent.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si