Coronavirus la școală. Alte cazuri de infectări cu noul virus

Un elev şi şapte cadre didactice au fost confirmaţi cu COVID-19 de la debutul cursurilor "faţă în faţă" în Vrancea. Autoritățile au făcut anunțul.

Author: Georgiana Balaban miercuri 17 februarie 2021 , 18:05

coronavirus școli vrancea
Coronavirus la școlile din Vrancea.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un elev şi şapte cadre didactice din judeţul Vrancea au fost confirmaţi cu noul coronavirus de la debutul celui de-al doilea semestru, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 17 februarie 2021. Cate cazuri noi sunt? Iata cum arata cel mai recent bilant pe judete!

Conform unui comunicat remis de ISJ Vrancea, din 8 februarie până în prezent, în unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea s-au înregistrat 8 cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre un elev şi şapte cadre didactice.

De asemenea, o clasă cuprinzând 30 de elevi are suspendate cursurile în sistem "faţă în faţă" pentru o perioadă de 14 zile, până în 25 februarie, desfăşurându-şi activitatea în sistem online.

Citeste si: Carantină din cauza virusului Sars-COV-2. Care sunt zonele vizate din România

Conform ISJ Vrancea, miercuri, în judeţ sunt cinci unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 23 de structuri arondate care îşi desfăşoară activitatea în scenariul galben.

Ce au transmis oficialii

"La nivelul judeţului sunt înregistraţi 49.288 de elevi în învăţământul preuniversitar de stat şi particular. Dintre aceştia, la acest moment, 469 de elevi din 5 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 23 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în sistem online, conform prevederilor Scenariului 2, din cauza coeficientului de infectare cu SARS-CoV-2 din unităţile administrativ-teritoriale în care se află unităţile de învăţământ. Acest scenariu presupune participarea zilnică, cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. De asemenea, activitatea conform Scenariului 2 presupune, concomitent, participarea zilnică în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. În cele 5 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 23 de structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în sistem „faţă în faţă" 1.224 de elevi.", transmite IPJ Vrancea.

Citeste si: Lista țărilor care vor cere pașaportul COVID! Ce state se opun unui astfel de document

coronavirus școli vrancea
Covid-19 în Vrancea.[Sursa foto: PixaBay]

Un număr de 76 de elevi din judeţul Vrancea îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, precum şi 25 de cadre didactice, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical. În judeţul Vrancea îşi desfăşoară activitatea, în acest moment, 3.504 cadre didactice.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru oricine intră în țară! Unde s-a luat această decizie?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si