Coronavirus: Spania înregistrează 683 de decese în 24 de ore

Spania a înregistrat 683 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore - un bilanţ în scădere, după o creştere două zile la rând - au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

Author: I.C. joi 09 aprilie 2020 , 14:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În total, 15.238 de persoane au murit din cauza maladiei în ţară- una dintre cele mai îndoliate în lume de pandemie.

Acest bilanţ este însă tot mai controversat- el ar subestima puternic numărul total al morţilor.

Citeste si: Imagini senzaționale pe Aeroportul din Cluj: Mii de români pleacă în Germania, în plină pandemie de coronavirus

Autorităţile din regiunea Madrid- cea mai afectată din ţară- au recunoscut miercuri că numărul deceselor din cauza covid-19 în azile de bătrâni din regiune ar putea fi de cinci ori mai mare decât bilanţul oficial, care nu înregistrează aproape 3.500 de victime- netestate.

În ţară, numărul noilor contaminări confirmate în 24 de ore- peste 5.700- a scăzut şi el uşor, iar bilanţul total a crescut la 152.446.

De mai multe zile, autorităţile spaniole anunţă că vârful epidemiei a fost atins, dar cer populaţiei să continue să respecte strict izolarea generalizată a ţării, pentru a nu se confrunta cu un nou val de contagiune.

Citeste si: Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din Bucureşti

”Prioritatea noatră este să nu ne întoarcem din drum, şi mai ales să nurevenim la punctul de pornire, de a nu lăsa garda jos”, a subliniat premierul Pedro Sanchez joi în Camera Deputaţilor.

Spania se află de la 14 martie într-una dintre cele mai stricte izolări, care a fost consolidată în ultimele două săptămâni prin oprirea tuturor activităţilor considerate neesenţiale- până în weekendul Paştelui.

Prelungirea aceste izolări- până la 25 aprilie, inclusiv- urma să fie aprobată joi de către Camera Deputaţilor.

Citeste si: Bărbatul care s-a plâns că a primit o chiflă cu trei felii de salam în carantină era obișnuit cu mesele bogate!

Guvernul nu a exclus noi prelungiri, subliniind că măsurile urmează să fie relaxate treptat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si