Medicul Anthony Fauci: Abordarea americană în combaterea COVID-19 nu funcţionează

Abordarea americană în combaterea COVID-19 nu funcţionează, recunoaşte renumitul medic Anthony Fauci.

Author: A.M.S. vineri 26 iunie 2020 , 18:30

Anthony Fauci
Anthony Fauci
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul american Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, a recunoscut într-un interviu publicat vineri de Washington Post că Statele Unite trebuie să-şi schimbe abordarea în vederea stăvilirii pandemiei COVID-19, care se accelerează

în mare parte din această ţară, consemnează AFP.

''Ceva nu merge(...) Putem să facem oricâte tabele vrem, nu va funcţiona niciodată'', admite Fauci, director al Institutului american de boli infecţioase şi membru al celulei de criză COVID-19 create la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

Numărul cazurilor de COVID-19 creşte într-un ritm accentuat

Statele Unite testează tot mai mult, numai joi fiind efectuate peste 640.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, dar numărul cazurilor de COVID-19 creşte de câteva săptămâni într-un ritm şi mai accentuat ca înainte. Statele foarte populate, precum Arizona, California, Texas sau Florida, au cele mai substanţiale creşteri ale îmbolnăvirilor.

Citeste si: AFP: „Bilanţul mondial al morţilor din cauza covid-19 se apropie de 490.000”

''Trebuie să găsim penetrarea infecţiilor în societatea noastră. Singura modalitate prin care putem reuşi acest lucru este testarea pe scară largă'', consideră Anthony Fauci. O idee pe care el o sugerează este depistarea de grup, adică testarea unui eşantion de persoane dintr-un grup, ceea ce ar economisi resursele irosite prin testarea grupurilor fără persoane contaminate, iar în caz de rezultat pozitiv toţi membrii grupului sunt testaţi.

Coronavirus Statele Unite
Coronavirus Statele Unite

Între 5% şi 8% din populaţia Statelor Unite a fost infectată

Conform estimărilor sale între 5% şi 8% din populaţia Statelor Unite a fost infectată cu noul coronavirus în perioada scursă de la începutul pandemiei, astfel că cea mai mare parte a populaţiei este în continuare susceptibilă să contracteze virusul.

Citeste si: Descoperire şocantă privind COVID-19

De asemenea, în numeroase state care alcătuiesc SUA relaxarea măsurilor de izolare nu este însoţită de respectarea măsurilor preventive de către populaţie. De pildă, purtarea măştii este rară în statele din sudul şi vestul SUA, dar tot mai multe dintre acestea intenţionează să instituie purtarea obligatorie a măştii în încercarea de a frâna răspândirea virusului.

Citeste si: Ultima oră! Carantina și izolarea sunt neconstituționale! Decizia Curții Constituționale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si