Anunţ de ultimă oră de la OMS privind vaccinul anti-coronavirus

Ar putea fi nevoie să treacă un an până când va putea fi obţinut un vaccin împotriva coronanviruslui, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Author: A.M.S. vineri 26 iunie 2020 , 16:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vaccin anti-coronavirus. Nu este sigur că oamenii de ştiinţă vor putea să creeze un vaccin eficient împotriva COVID-19, însă ar putea fi nevoie să treacă un an până când va putea fi obţinut

un astfel de tratament, a declarat joi directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Adresându-se prin video-conferinţă deputaţilor din Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că dacă un astfel de vaccin va deveni realitate, atunci el va trebui să devină un bun public, disponibil pentru toţi oamenii din lume.

“E foarte greu să spunem cu siguranţă că vom avea un vaccin"

“E foarte greu să spunem cu siguranţă că vom avea un vaccin. Nu am avut niciodată un vaccin împotriva vreunui coronavirus. Aşadar, acesta ar fi, atunci când va fi descoperit şi sperăm că va fi descoperit, primul vaccin de acest tip”, a declarat directorul OMS.

Vaccin anti-coronavirus. Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că OMS are în vedere peste 100 de vaccinuri-candidate, dintre care unul se află într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Vaccin anti-coronavirus
Vaccin anti-coronavirus

Citeste si: Un nou studiu realizat de specialiști relevă date interesante despre coronavirus

“Să sperăm că va exista un vaccin, estimările spun că am putea avea un vaccin peste un an. Dacă procedurile sunt accelerate, ar putea dura ceva mai puţin decât un an, însă doar cu câteva luni. Aşa spun oamenii de ştiinţă”, a adăugat directorul OMS.

Numărul de cazuri de COVID-19, în creşterea în Europa

Vaccin anti-coronavirus. Numărul noilor cazuri de coronavirus este în creştere în Europa, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a atras atenţia asupra stării sistemului de sănătate.

“Săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni(...) 30 de ţări au fost afectate de o creştere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la o conferinţă difuzată online din Copenhaga, conform stirileprotv.ro

Vaccin anti-COVID 19
Vaccin anti-COVID 19

Citeste si: Județul în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu aproape 25% în doar 24 de ore

Vaccin anti-coronavirus. ″În 11 dintre aceste ţări, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenţă semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa”, a declarat oficialul OMS, fără să nominalizeze vreo ţară sau să ofere cifre naţionale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si