Statele Unite, decizie de ultimă oră: Militari trimiși la granița cu Mexicul

Statele Unite trimite 500 de militari la frontiera cu Mexicul pe fondul crizei sanitare cauzate de noul coronavirus.

A.M.S., miercuri 01 aprilie 2020 , 16:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Pentagonul trimite 500 de militari la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, pentru a-i asista pe agenţii federali de frontieră, pe fondul crizei sanitare cauzate de noul coronavirus, dezvăluie trei membri ai Camerei Reprezentanţilor pentru Reuters.

  Cei trei reprezentanţi au precizat că Pentagonul a aprobat o cerere în acest sens a Departamentului Securităţii Interne.

  Aproximativ 5.000 de militari sunt staţionaţi în medie la frontiera americană, pentru a ajuta poliţia de frontieră să efectueze misiuni care nu au legătură cu menţinerea ordinii publice.

  Citeste si: Avertisment de ultimă oră: ”Există risc de penurie alimentară”

  Mexicul a declarat luni starea de urgenţă sanitară şi a impus măsuri mai stricte în lupta împotriva răspândirii noului cronavirus, care a contaminat peste 1.000 de persoane în ţară.

  militari SUA

  Citeste si: Trump anticipează două săptămâni ”foarte, foarte dureroase”, Casa Albă estimează 100.000-200.000 de decese în cazul nerespectării restricţiilor actuale

  Administraţia Trump se teme că noul coronavirus ar putea determina imigranţii ilegali să încerce să intre în Statele Unite, în contextul în care pandemia afectează economia mexicană, deja în dificultate, a declarat sub protecţia anonimatului unul dintre reprezentanţii citaţi.

  Citeste si: Atenție mare! Ce nu mai ai voie să faci când vine vorba de completarea declarației pe proprie răspundere. Riști amenzi uriașe

  Departamentul Securităţii Interne nu a comentat pentru Reuters cu privire la aceste dezvăluiri.

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si