Avertisment de ultimă oră: ”Există risc de penurie alimentară”

Mai multe organizații mondiale avertizează asupra riscului de înfometare și malnutriție a populației.

Author: A.M.S. miercuri 01 aprilie 2020 , 15:23

penurie alimentare
penurie alimentare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Pe piaţa mondială există risc de penurie alimentară din cauza perturbărilor legate de restricțiile impuse pentru stoparea pandemiei cu coronavirus, fapt ce a a dus la înreruperi în lanțurile de aprovizionare alimentară, au avertizat directorii din două agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), transmite AFP.

  " Incertitudinile legate de disponibilitatea hranei pot declanşa un val de restricţii pentru exporturi, fapt ce ar provoca o penurie pe piaţa mondială", susţin într-un comunicat comun, Qu Dongyu, care conduce Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), şi Roberto Azevedo, directorul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

  Citeste si: Mesajul unui medic de renume: E o mare greșeală să nu purtăm mască!

  penurie alimentare
  penurie alimentare

  Potrivit celor trei organizaţii care se ocupă de sănătate, alimentaţie şi comerţ, este important să se asigure schimburile comerciale. Acestea îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu încetinirea circulaţiei de lucrători din industria agricolă şi alimentară, fapt ce blochează agricultura în multe state din Occident, întârzierile

  la frontiere pentru containerele cu mărfuri, care provoacă risipa de mărfuri perisabile şi la creştere a risipei de alimente.

  Citeste si: 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirus

  Totodată, este nevoie de protecţie a salariaţilor angajaţi în producţia alimentară, a muncitorilor care lucrează în industria de prelucrare agroalimentară şi celor din distribuţie, pentru limitarea propagării virusului şi pentru menţinerea canalelor de aprovizionare alimentară, scrie jurnalul.antena3.ro

  penurie alimentare
  penurie alimentare

  "Atunci când se pune problema de a proteja sănătatea şi bunăstarea concetăţenilor lor, ţările trebuie să se asigure că toate măsurile comerciale nu perturbă canalul de aprovizionare alimentară", arată FAO, OMS şi OMC.

  Citeste si: Alexandru Rafila, declarații înfiorătoare despre numărul real al cazurilor de infectare cu coronavirus din România: „Probabil de cel puțin trei ori mai multe”

  penurie alimentare
  penurie alimentare

  " Tocmai în astfel de perioade cooperarea internaţională este esenţială. Trebuie să ne asigurăm că răspunsul nostru la virusul COVID-19 nu creează, în mod involuntar, penurii nejustificate de produse esenţiale şi exacerbează foamea şi malnutriţia", conchid ei.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si