Coronavirus SUA: 1.258 de decese, în 24 de ore

Coronavirusul a provocat moartea a 1.258 de persoane în ultimele 24 de ore în SUA, acesta fiind cel mai scăzut bilanţ zilnic în aproape trei săptămâni, conform universităţii Johns Hopkins.

R.B., sâmbătă 25 aprilie 2020 , 10:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bilanţul total a ajuns la 51.017 de decese în SUA.

Între miercuri seară şi joi seară, Statele Unite au înregistrat 3.176 de decese, cel mai grav bilanţ zilnic. 

Secretarul de Stat american Mike Pompeo consideră că epidemia noului coronavirus subliniază necesitatea unei revizuiri a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), avertizând că Washingtonul ar putea să nu mai reia niciodată finanţarea agenţiei ONU şi chiar dă înfiinţeze o alternativă, relatează Reuters.

Citeste si: Crește numărul deceselor în România. Bilanțul a ajuns la 575

Întrebat într-un interviu la un post de radio despre eventualitatea ca rolul OMS să fie îndeplinit de altă organizaţie, şeful diplomaţiei americane a răspuns joi că ”vom studia precis această chestiune”.

Donald Trump a oprit săptămâna trecută finanţarea OMS, pe care o acuză că a ”eşuat în datoria sa esenţială” în lupta împotriva pandemiei noului coronavirus..

Hotărârea lui Trump a provocat un val de condamnări.

Citeste si: Coronavirus în Franţa - 22.245 de decese în total şi 4.870 de cazuri grave

OMS a respins acuzaţiile americane, iar China a reitarat că a dat dovadă de transparenţă.

Statele Unite au fost anul trecut cel mai mare contribuabil la bugetul OMS - cu 400 de milioane de dolari, reprezentând 15% din bugetul total din 2019.

În contextul în care Mike Pompeo a lansat săptămâna aceasta noi atacuri la adresa OMS, opoziţia democrată a acuzat administraţia Trump de faptul că încearcă să transforme OMS într-un ”ţap ispăşitor”, cu scopul de a deturna atenţia de la greşelile pe care le-a făcut în gestionarea crizei sanitare.

Citeste si: Tragic! Două surori gemene, asistente medicale, au pierdut lupta cu viața după ce s-au infectat cu coronavirus. Au presimțit că vor muri împreună

Democraţii din Camera Rreprezentanţilor i-au trimis o scrisoare preşedintelui republican în care îl îndeamnă la reluarea imediat a finanţării americane la OMS.

Mike Pompeo declara miercuri seara la Fox News că este necesar să se procedeze la o ”corecţie structurală” a OMS, în vederea acoperirii ”lacunelor” acesteia.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si