Avertisment de la Ministerul Sănătății: ”Transmiterea intracomunitară a coronvirusului este o realitate”

Coronavirus. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că transmiterea intracomunitară este o realitate.

Author: A.M.S. sâmbătă 21 martie 2020 , 16:15

coronavirus romania
coronavirus romania
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul crescut de infectări din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă și că transmiterea intra comunitară este o realitate. De asemenea, el a explicat că persoanele cele mai expuse sunt cele peste 70 de ani și că se pune problema posibilității izolării lor la domiciliu.

  "Acest salt față de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaților crește, pentru a putea face o previziune și pentru a se urm[ri ce se poate întâmpla.

  Dacă creșterile de 15 – 20 cazuri s-au menținut constante până acum, o creștere de 60 de cazuri arată o tendință de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur.

  Citeste si: Bilanțul tragic al coronavirusului: 11.401 morți

  coronavirus romania
  coronavirus romania

  Să sperăm că această situație nu va fi extrem de dinamică.

  Problema transmiterii intracomunitare e deja o realitate, azi ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la celălalt, prevenția constă în întreruperea acestui lanț de transmitere, acesta este motivul pentru care ei sunt carantinați, izolați.

  Dar un rezervor interior de coronavirus în România există, este evident că a venit din vestul Europei, a putut fi controlată parțial, dar cei care l-au adus, prin contactele pe care le au cu cei cunoscuși, îl răspândesc.

  Citeste si: MAE: Șapte români, uciși de coronavirus

  Cu cât populația are înțelegere mai mare, cu atât va fi mai bine controlată infecția.

  Este evident că populația cea mai expusă la risc e populația în vârstă.

  Conform datelor avute de noi și care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți.

  Citeste si: Date oficiale: Alte 59 de cazuri de infectare cu coronavirus în România. Numărul total ajunge la 367

  coronavirus romania
  coronavirus romania

  Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a MS.

  Se pune într-adevăr problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții de peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani, pentru a limita extensia infecției la această categorie a populației.

  Citeste si: Ultimele cuvinte ale medicului chinez care a anunțat primul epidemia de coronavirus: „Praful s-a așternut, iar diagnosticul...”

  Dar, măsura izolării e întâi o problemă de decizie la nivelul comitet", a explicat Horațiu Moldovan.

  Sursa: digi24.ro

   

   


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si