MAE: Șapte români, uciși de coronavirus
Şapte cetăţeni români au decedat în străinătate ca urmare a infecţiei cu COVID-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Şapte cetăţeni români au decedat în străinătate ca urmare a infecţiei cu COVID-19- şase în Italia şi 1 în Franţa- anunţă sâmbătă MAE, care precizează că 30 de cetăţeni români aflaţi în afara ţării au fost infectaţi cu COVID- 19.
În conformitate cu informaţiile obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 30 de cetăţeni români din străinătate au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19- 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda, 1 în Tunisia şi 1 Franţa.
De asemenea, MAE precizează că, de la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 7 cetăţeni români au decedat ca urmare a infecţiei cu COVID-19: 6 în Italia şi 1 în Franţa, scrie news.ro.
Până vineri, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.
La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.