Coronavirus, valul 2. Explozie de cazuri noi în Italia și Franța - cifre la fel de mari ca în primăvară

Semne îngrijorătoare apar în mai multe țări din Vestul Europei, chiar înainte de intrarea în sezonul rece, cu privire la posibilitatea unui val doi al pandemiei de coronavirus. Italia, Franța sau Germania au înregistrat sâmbătă cifre record pentru ultimele trei luni.

Author: R.I. duminică 23 august 2020 , 08:11

coronavirus italia
Explozie de noi cazuri în Italia și Franța[Sursa foto: The Romanian Journal]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Italia a înregistrat 1.071 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, înregistrând cel mai grav bilanţ zilnic de la sfârşitul izolării în mai, potrivit unui bilanţ oficial publicat sâmbătă, scrie AFP.

Bilanţul Ministerului Sănătăţii arată şi trei decese, numărul victimelor fiind de 35.430 la un total de 258.136 de cazuri de la începutul pandemiei.

Citeste si: Semnul că ai avut deja COVID-19 și nu ai știut. Ce trebuie să faci rapid

Care sunt noile focare din Italia

Regiunile care au înregistrat cele mai noi cazuri sunt Lazio (regiunea Roma, +215), Lombardia (regiunea Milano, +185) şi Veneto (nord-est, +160).

Situaţia în regiunea Romei este în special îngrijorătoare: cele 215 cazuri reprezintă "un număr record", a comentat Alessio D'Amato, responsabilul Sănătăţii din Lazio.

Citeste si: Descoperire majoră împotriva COVID-19. Nu te mai poți îmbolnăvi

În faţa acestui nou focar, preşedintele regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, şeful Partidului democrat (centru-dreapta, la putere), i-a cerut Ministerului Sănătăţii şi regiunii Sardegna "să introducă de urgenţă controale".

Citeste si: Bilanț negru coronavirus, sâmbătă 22 august. Un nou record de pacienți la ATI

De altfel, Guvernul a luat mai multe măsuri pentru a opri noul val de infectări: închiderea discotecilor de la 17 august, purtarea obligatoriu a măştii în locurile foarte frecventate între orele 18.00- 6.00, potrivit News.ro.

Franța, cifre mai mari decât în Italia

Peste 3.500 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă de autorităţile sanitare. De la ultimul bilanţ oficial, au fost înregistrate 3.602 diagnostice pozitive, faţă de 4.586 vineri.

Citeste si: "Măști gratuite pentru fiecare elev!". Cum răspunde Guvernul la solicitarea elevilor

Procentul testelor pozitive continuă să crească lent, la 3,5% faţă de 3,4% vineri, şi au fost detectate 38 de noi focare de cazuri grupate, "clustere", a informat Agenţia naţională de sănătate publică din Franţa.

În total, sunt spitalizate 4.711 persoane pentru infectare cu noul coronavirus, cifră în uşoară scădere (erau 4.745 vineri şi 4.748 joi).

 

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si