Dr. Mihail explică: Adevărul despre folosirea de VITAMINA C anti CORONAVIRUS!

 Dr. Mihail Pautov explică, pe înțelesul tuturor, care este adevărul despre folosirea de VITAMINA C împotriva CORONAVIRULUI! Fakenews! Care sunt adevăratele metode de prevenire a infestării

I.A., joi 12 martie 2020 , 14:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

 

Tot mai multe informații legate de tratamentul împotriva Coronavirusului au început să circule în ultima perioadă, odată cu răspândirea îngrijorătoare a cazurilor de pacienți diagnosticați, în România. Unul dintre zvonurile devenite virale în ultima perioadă a fost acela că VITAMINA C este o armă extrem de eficientă împotriva luptei cu Coronavirulul.

dr-mihail-adevarul-despre-vitamina-c-coronavirus

Farmaciile au fost luate cu asalt de români încrezători că au aflat "antidotul", iar stocurile de Vitamina C se epuizează rapid.

Jurnaliștii stirilekanald.ro au stat de vorbă cu celebrul Dr. Mihail Pautov, chirurg în cardul Institutului Clinic Fundeni din Capitală, care a explicat, pe înțelesul tuturor, cum stă treaba cu Vitamina C.

dr-mihail-adevarul-despre-vitamina-c-coronavirus

Iată explicațiile specialistului.

 

Cum se transmite infectia cu Coronavirus (COVID-19)

Transmiterea coronavirusului de la o persoană la alta se face:


1. pe cale aeriană (vorbire, tuse, strănut) – prin picături mici de secreții nazale și faringiene (picături Flügge)
2. prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii aflate pe mâini sau pe suprafeţe contaminate urmat de atingerea ochilor, nasului sau a gurii
3. pe cale digestivă- 10% din pacienți au diaree și greață cu 1-2 zile de instalarea sindromului pseudogripal
4. de la mamă la făt (pe 2 februarie copilul unei paciente de 30 ani infectate a fost confirmat cu coronavirus la doar 30 de ore după naștere).
Perioada medie de incubație a coronaviruslui este cuprinsă între 2 și 12 zile.

dr-mihail-adevarul-despre-vitamina-c-coronavirus

Coronavirusul se modifică! Au apărut primele dovezi că virusul suferă mutații

Pandemia de coronavirus a declanșat la nivel mondial o adevărată cursă în care cercetătorii încearcă să găsească o soluție pentru oprirea acesteia. Momentan, veștile nu sunt unele foarte bune.

Coronavirusul suferă mutații, susțin specialiștii care au analizat mostre de la pacienții infectați. Virusul se modifică în funcție de organismul-gazdă, iar coronavirusul din decembrie, din China, a început să nu mai semene cu cel de acum, din Europa.

Cerectătorii de la Universitatea din Beijing spun că în acest moment se poate vorbi despre cel puțin două tipuri de genomi: Tip L și Tip S. Se pare că genomul de tip L provine din cel de tip S și este ceva mai agresiv.

 

Citeste si: Secția unui spital a fost închisă din cauza unei femei infectate cu coronavirus care nu a respectat autoizolarea

Citeste si: ANPC: Supermarketurile au suficiente stocuri de alimente și produse dezinfectante

Citeste si: Coronavirus. Teorii ale conspirației! Dorian Popa face declarații controversate despre virusul mortal

 

dr-mihail-adevarul-despre-vitamina-c-coronavirus

Coronavirus în Europa ar fi apărut, de fapt, în Germania

În Europa s-au identificat asemănări între forma virusului de la pacienții germani care s-au infectat în Italia și un virus identificat la un pacient din Bavaria cu o lună înainte. De aici a apărut ipoteza că primele îmbolnăviri ar fi fost în Germania și de aici ar fi plecat către Italia, însă datele culese până în prezent nu au confirmat 100% această variantă. Un lucru este cert: genomul european este diferit de cel chinez.

Totuși, specialiștii susțin că acest lucru este unul normal și oarecum previzibil. Aceștia explică faptul că virusul SARS-CoV-2 care a declanșat COVID-19 s-a adaptat continuu, în condițiile în care acesta provine de la animale. Atunci când o persoană se infectează cu noul coronavirus, spun specialiștii, virusul se multiplică în tractul respirator. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru apar mutații genetice.

Miza în acest moment este crearea unui vaccin care să fie eficient, însă pentru acest lucru, acesta trebuie să atace toate lanțurile de virus. Pe de altă parte, mai spun specialiștii, nu există dovezi că virusul devine mai grav ci doar se manifestă în mod mai agresiv.  

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si