"Se impune luarea masurilor pentru realizarea unei cercetari administrative de catre conducerea Spitalului Clinic Sfanta Maria Bucuresti in vederea stabilirii motivelor, responsabilitatilor si recuperarea sumei de 2.811.456 RON reprezentand servicii medicale prestate, invalidate si nedecontate, in anul 2015, de catre Casa de Asigurati de Sanatate a Municipiului Bucuresti", potrivit unei Note de informare publicate pe site-ul control.gov.ro.

Controlul efectuat la Spitalul "Sfanta Maria" a vizat verificarea respectarii prevederilor legale in legatura cu organizarea, functionarea si indeplinirea atributiilor de catre spital, incheierea si executarea contractului de management, gestionarea resurselor umane si financiare, activitatea de contractare si alte obiective considerate relevante

de echipa Corpului de control, scrie Agerprs.
In urma controlului se impune luarea unor masuri pentru "realizarea unei cercetari administrative de catre conducerea Spitalului Clinic 'Sfanta Maria' Bucuresti in vederea stabilirii motivelor, responsabilitatilor si recuperarea sumei de 2.811.456 lei reprezentand servicii medicale prestate, invalidate si nedecontate, in anul 2015, de catre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti", se arata in Nota citata.

Potrivit documentului, procesul de acreditare a spitalului a fost intarziat cu 2 ani, la solicitarea acestuia, prin replanificarea vizitei de evaluare din trimestrul II din 2014 pana in trimestrul II din 2016 si din cauza existentei unui plan de conformare la autorizatia de functionare aflat in curs de finalizare.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Corpul de control arata ca, intre 26.05.2011

- 13.02.2013, spitalul a fost clasificat provizoriu in categoria II cu program de conformare, in baza Ordinului ministrului sanatatii, pentru a putea obtine finantarea corespunzatoare clasificarii.

La 14.12.2006, Ministerul Sanatatii a incheiat un contract de management cu managerul spitalului, Narcis Copca, pe 3 ani, la care au fost incheiate 3 acte aditionale. In 2009, la incetarea mandatului managerului spitalului, contractul de management a fost prelungit cu 3 ani prin Ordinul ministrului interimar al sanatatii si prin incheierea unui act la contractul de management, "cu incalcarea prevederilor legale", spune Corpul de control.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si