Coruptie la morga Spitalului Judetean Brasov! Este incredibil ce faceau angajatii cand murea un pacient
Social

Coruptie la morga Spitalului Judetean Brasov! Este incredibil ce faceau angajatii cand murea un pacient

L. S.
23 iun 2018

Procurorii au deschis o ancheta in urma mai multor reclamatii de coruptie la morga Spitalului Jedetean Brasov, in care firme de servicii funerare se plang ca angajatii de la morga favorizeaza anumite companii.

Casa de Pensii Brasov este si ea vizata in ancheta, institutie care acorda ajutorul de inmormantare familiilor persoanelor decedate. S-au facut perchezitii la Spitalul Judetean, la Casa de Pensii , dar si la domiciliile a noua angajati ai societatilor vizate.

Citeste si: Detalii socante! O invatatoare romanca din Torino a fost omorata cu cruzime de sotul ei, iar in urma raman doi copii orfani

”Am ridicat inscrisuri, bunuri care privesc infractiunile pe care le cercetam. Fapte de evaziune fiscala, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual”, a explicat Adrian Aldea, purtator de cuvant Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cand un pacient murea in spital, angajatii de la morga anuntau prima data firma de pompe funebre cu care aveau intelegerea. Cand rudele decedatului veneau sa ridice trupul neinsufletit erau intampinate fie de asistenti, fie de compania de servicii funerare, care se ofereau amabil sa-i ajute cu inmormantarea. Scenariul nu a fost confirmat oficial.

Citeste si: O femeie de 66 de ani a fost arestata pentru inselaciune! Femeia a luat 300.000 de euro de la zece oameni

”Au fost audiati colegii din departamentul prosectura. Trei colegi am inteles. Nu putem confirma ca cei de la prosectura au aceasta practica. Putem confirma in schimb ca din partea firmelor de pompe funebre s-au facut anumite reclamatii”, a transmis Marius Leonte, purtator de cuvant Spitalul Judetean Brasov.

La noi vin si solicita ajutorul de deces dupa ce este deja facuta inmormantarea. La noi trebuie sa faca dovada ca s-au achitat cheltuielile de deces. Deci, in 99,9% din cazuri vin dupa ce deja s-a consumat faptul in sine”, explica Delia Tarcolea, purtator de cuvant Casa Judeteana de Pensii Brasov.

Citeste si: Cutremurator! Vecinul a vazut-o pe adolescenta atarnata de grinda casei! Fata lasase langa ea si biletul de adio prin care explica gestul

Se pare ca Directia Generala Anticoruptie a avut mai multi ofiteri sub acoperire care au documentat acest dosar inca din 2015, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Studiu. Tinerii fara experienta au printre cele mai mici salarii din tara!

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook