Corvoada statului la coada pentru o problema minora nu dispare in veci in Romania. Inmatricularea unui autoturism sau schimarea unui buletin presupune sa te inarmezi cu rabdare si multe hartii

Statul la coada nu moare. Inmatricularea unui autoturism, schimbarea pasaportului sau a buletinului ne mananca zile intregi! Trebuie sa te ingropi in hartii, stampile si drumuri pe la diverse ghisee ca sa rezolvi problema! Iata, dovada intr-un experiment filmat cu o camera ascunsa!

Author: A.L. marți 01 august 2017 , 19:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Administratia Fiscala nu s-a deschis inca.

Totusi, treptele de la intrarea in institutie sunt deja ocupate!

Fiecare cu problema lui. Unii vor sa inmatriculeze o masina, altii sa-si schimbe pasaportul sau sa inregistreze tranzactia unui imobil. Cate probleme, atatea cozi...


La 8 si 30 de minute, intram, dar ne postam la o noua coada, de data aceasta pentru bonul cu numarul de ordine.

Urmatoarea coada este pentru duplicarea actelor necesare. Din fericire, gasim un aparat chiar in sediul administratiei fiscale. O afacere care infloreste, nu gluma!

Pentru ca am venit de la prima ora, avem un numar de ordine rezonabil: 26!

Asadar, dupa o noua asteptare, ajungem fata in fata cu un functionar!

Sa nu credeti ca drumurile se opresc aici! Cine vrea sa-si inmatriculeze masina face inca o calatorie pentru a incheia o asigurare auto!

Urmatoarea oprire este la directia de inmatriculari. Aici trebuie un alt bon de ordine. De data asta cu numele titularului!

Deci, urmeaza o noua asteptare.
Chiar in sediul directiei de inmatriculari oamenii sunt agatati de intreprinzatori care promit ca se vor ocupa de dosar!

Mai chinuitor este pentru parintii care au venit cu cei mici la ghiseele de pasapoarte! Asa arata coada de la sediul din Pipera si aceasta este coada

de la administratia fiscala a sectorului 1. Peste tot ai de asteptat!

Teoretic, sistemul cu numarul de ordine ar trebuie sa rezolve problemele. Cozile, insa, nu se predau!

 

Unde mai pui ca autoritatile n-au luat in calcul un aflux atat de mare de persoane si de masini.

Numarul de aprobari, hartii si stampile ne plaseaza in fruntea clasamentului atat cand vine vorba de greutatile intampinate de persoanele fizice, dar si de catre firme la operatiuni teoretic... banale!
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si