COVID-19. Ce imunitate dezvoltă persoanele vaccinate cu doza 4

Cea de-a patra doză a vaccinului Pfizer poate reduce rata îmbolnăvirilor COVID în rândul persoanelor în vârstă, dar protecţia împotriva infecţiei scade rapid, potrivit unui studiu de amploare

Author: Alexandra Bercea luni 11 aprilie 2022 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A patra vaccinare COVID-19 a fost autorizată pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani, împreună cu cei sub 50 de ani care sunt imunodeprimați.

Ce imunitate dezvoltă persoanele vaccinate cu doza 4 COVID-19

Autorizația vine pe măsură ce BA.2, o subvariantă a omicronului, se răspândește pe tot globul și escaladează în anumite părți ale Statelor Unite, stârnind îngrijorări cu privire la cât de mult durează imunitatea după un rapel.

Citeste si: 1.026 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe decât în ziua anterioară

Cele mai recente dovezi sugerează că nivelurile de anticorpi, care ne protejează de infecție, scad la aproximativ patru luni după o injecție de rapel.

Celulele T, partea sistemului nostru imunitar care ne protejează împotriva bolilor severe, înregistrează o ușoară scădere la patru luni, dar rămân robuste. Această scădere nu înseamnă că nu mai suntem protejați; Datele din lumea reală arată că marea majoritate a persoanelor care au primit trei doze sunt incredibil de bine protejate de spitalizare (o reducere a riscului cu 90%) la câteva luni după ultima doză.

„În trei până la patru luni, va începe să scadă, dar veți fi în continuare într-o formă destul de bună”, a spus Otto Yang, profesor de medicină în boli infecțioase la David Geffen School of Medicine din UCLA.

În ce țări se recomandă doza 4 de vaccin împotriva noului coronavirus

In contextul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 in toata Europa, ca urmare a raspandirii variantei Omicron, atat Germania, cat si Regatul Unit cantaresc atent nevoia administrarii celei de-a patra doze de vaccin impotriva COVID-19 pentru anumite categorii de persoane.

Israelul a aprobat o a patra doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer/BioNTech pentru persoanele cu imunitate compromisă și pentru vârstnicii din centrele de îngrijire.

Citeste si: Bilanț vaccinare: Puțin peste 1.300 de români s-au vaccinat cu prima doză împotriva COVID-19 în ultima săptămână


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si