Informații oficiale: Situaţia pandemiei covid-19 în lume: peste 302.000 de decese

Peste 302.000 de oameni au murit din cauza pandemiei covid-19 în lume, relatează AFP care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale covid-19.

G.B., vineri 15 mai 2020 , 18:47

covid 19 decese în lume
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

PESTE 302.000 DE MORŢI

Noul coronavirus a ucis cel puţin 302.489 de oameni în lume de când a apărut, în decembrie, în China, potrivit unui bilanţ întocmit vineri, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), din surse oficiale de către AFP.

Peste 4.454.090 de contaminări au fost înregistrate în 196 de ţări şi teritorii.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară, atât ca număr de morţi, cât şi ca număr de cazuri, cu 85.906 de decese la 1,4 milioane de cazuri.

Urmează Regatul Unit, cu 33.614 de morţi, Italia (31.368), Spania (27.459) şi Franţa (27.425).

Peste 12.000 de rezidenţi ai unor aziluri de bătrâni au murit din cauza covid-19 - în două luni de zile - în Anglia şi Ţara Galilor.

Informații oficiale: Situaţia pandemiei covid-19 în lume: peste 302.000 de decese

RECESIUNE

Germania a intrat în mod oficial în recesiune în primul trimestru, înregistrând o scădere de 2,2% a PIB-ului, din cauza pandemiei.

PIB-ul Portugaliei a scăzut cu 3,9% în primul trimestru.

Guvernul britanic a anunţat vineri că injectează in extremis 1,6 miliarde de lire sterline în operatorul londonez al transporturlor, ale cărui venituri au scăzut şi care urmează să-şi crească tarifele.

CHINA ÎNTINDE MÂNA STATELOR UNITE

China a îndemnat vineri la o consolidare a cooperării cu Statele Unite în lupta împotriva pandemiei, după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat să ”întrerupă orice relaţie” cu Beijingul.

NOI CAZURI ÎN RUSIA

Rusia a înregistrat peste 10.000 de contaminări vineri - când Moscova a început o mare campanie de de testare, cu scopul de stabili prevalenţa anticorpilor în rândul populaţiei.

covid 19 decese în lume

FOCAR ÎN KAZAHSTAN

Peste 400 de persoane care munceau la un câmp petrolier-cheie în Kazahstan - care înregistrează în total 5.571 de contaminări - au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat vineri autorităţile.

REDESCHIDEREA UNOR FRONTIERE

Slovenia a proclamat sfârşitul epidemiei covid-19 pe teritorul său şi şi-a redeschis frontierele, însă anumite măsuri de prevenie rămân în vigoare.

Citeste si: Adrian Streinu Cercel, avertisment privind medicametul cu care au fost tratați pacienții cu coronavirus

Citeste si: Casa lui Sorin Cârțu a fost vandalizată. Gardul lui este acum plin de înjurături

Citeste si: China îndeamnă SUA la cooperare în lupta împoriva pandemiei covid-19, după ameninţările lui Trump

Cele trei ţări baltice - Estonia, Letonia şi Lituania - au ridicat restricţiile de deplasare ţi au instaurat o zonă de liberă circulaţie între ele.

Polonia şi Finlanda s-ar putea alătura aceste zone în curând.

MALADIA KAWASAKI

Un copil în vârstă de nouă ani, care prezenta simptome ale unei forme apropiate maladiei Kawasaki, prezente la copii care au intrat în contact cu noul coronavirus, a murit în Franţa - primul deces de acest fel.

TRAFICUL DE DROGURI SCADE

Serviciile însărcinate cu lupta împotriva drogurilorn în Franţa estimează că izolarea a provocat o scădere a traficului cu stupefiante de 30-40%, potrivit ministrului de Interne Christophe Castaner.

AJUTOR ISTORIC

Democraţii americani supun vineri votului Camerei Reprezentanţilor un plan de ajutorare istoric - în valoare de 3.000 de miliarde de dolari - în lupta împotriva ravagiilor pandemiei, un text declarat ”născut mort” de către Donald Trump şirepublicanii din Senat.

Citeste si: Și-a ucis bebelușul și a dat vina pe celălalt copil! O căutare pe Google l-a dat de gol

PRIMA DIVIZIE DE FOTBAL

Campionatul primei divizii ruse de fotbal, suspendat la jumătatea lui martie în cadrul luptei împotriva covid-19, urmează să fie reluat la 21 iunie, a anunţat vineri Federaţia rusă de Fotbal (RFS).


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si