Adrian Streinu Cercel, avertisment privind medicametul cu care au fost tratați pacienții cu coronavirus

Profesorul dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național „Matei Balș” a vorbit despre tratamentul pe care îl primesc pacienții diagnosticați cu coronavirus aflați în stare gravă.

Author: K.B. vineri 15 mai 2020 , 17:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Cei care fac Covid-19 pot să facă și determinări secundare la nivel encefal și să genereze encefalite, care apoi necesită perioade de recuperare de 2-3 luni de zile. Noi suntem într-un context epidemic cât se poate de larg în care toată lumea învață. Știm enorm de multe date, am putut să le coroborăm cu alte infecții virale care aveau un tablou asemănător”, a spus doctor Streinu Cercel.

Citeste si: Danemarca nu înregistrează niciun mort din cauza covid-19 pentru prima oară de la 13 martie

Medicamentul Remdesivir, folosit doar pentru tratarea pacienților aflați în stare gravă

Streinu Cercel a spus că până acum, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, au fost tratați cinci pacienți cu medicamentul Remdesivir. Peste 100 de pacienți din diverse țări ale lumii, tratați cu medicamentul inovativ american, Remdesivir, care aveau forme grave de coronavirus, s-au vindecat. Până acum, au fost doar două excepții, două persoane în stare gravă au decedat. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână.

Citeste si: El este fratele lui Bogdan Mocanu de la „Puterea Dragostei”. Imagini exclusive cu Vlad Mocanu

„Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum. Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow.

Citeste si: Vor primi românii amenzi în starea de alertă? Precizările lui Ludovic Orban

Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat. Dar în momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte”, a conchis profesorul Streinu Cercel la Antena 3.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si