COVID-19 se transmite prin mușcătura de țânțar? Adrian Streinu-Cercel explica! Doar așa poți evita contaminarea

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre eventualul pericol al transmiterii COVID-19 prin mușcătura de țânțari.

Author: Radu Constantin luni 30 martie 2020 , 06:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a fost întrebat în ce măsură coronavirusul se poate transmite prin mușcătura de țânțari. Întrebarea i-a fost pusă chiar de către Gabriela Firea, Primar General al Capitalei, într-o întâlnire pe care medicul a avut-o săptămâna trecută cu primarii de sector și directorii din primărie.

Citeste si: Ordonanța militară 4. Toate blocurile trebuie să aibă la intrare dispozitive cu dezinfectant

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Gabriela Firea spune că a primit de foarte multe ori întrebarea dacă COVID-19 se transmite prin mușcătura de țânțar, mai ales că se apropie sezonul cald.

Ea l-a întrebat direct pe Streinu-Cercel dacă populația va fi în pericol din acest punct de vedere. Medicul a fost categoric:

Citeste si: VIDEO| Începe testarea pentru coronavirus a bucureștenilor

”Nu, acest coronavirus nu se transmite prin mușcătura de țânțar, în schimb se transmite prin mâini murdare, respectiv prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct. Ceea ce înseamnă că dumneavoastră va trebui să vă spălați foarte des pe mâini cu apă și săpun, va trebui să vă spălați pe față cu apă și săpun și va trebui să vă spălați în nas cu apă... fără săpun, evident”, a răspuns doctorul Adrian Streinu-Cercel.

Cum se transmite coronavirusul?

Coronavirusul se transmite preponderent pe cale aeriană, spun medicii. Pacienții pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit, care intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală, scrie raportuldegarda.ro.

O altă metodă de transmitere suspectată în cazul SARS-CoV-2 este cea digestivă. Virusul a fost identificat în 53.42% dintre probele de scaun, provenind de la 73 de pacienți. În plus, probele au rămas pozitive la 23.29% dintre aceștia, după ce nivelul viral de la nivel respirator a devenit nedetectabil. Această observație conduce la ipoteza infectării prin consumul de alimente contaminate cu coronavirus, care nu a fost însă confirmată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si