Complicația care duce la sinucidere în cazul infectării cu COVID-19. "De 15 ani, de când sunt medic, nu am văzut așa ceva". Se întâmplă în ziua a 13-a a bolii

Medicii trag un semnal de alarmă, după sinuciderea unei femei de 48 de ani la Chișinău: sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. În plus, în cazul noului coronavirus, apar dereglări ale sistemului nervos central, cu precădere în ziua a 13-a sau a 14-a bolii, care se manifestă prin halucinații. 

Author: R.I. sâmbătă 18 iulie 2020 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Caz cutremurător la Spitalul Sf. Arhanghel Mihail din Chișinău. O pacientă cu COVID-19 care era internată în spital sub tratament și avea o stare de sănătate vizibil mai bună, a fost descoperită spânzurată în baie.

Femeia folosise furtunul de la duș pentru a-și duce planul la îndeplinire. Pacienta în vârstă de 48 de ani nu mai avea alte boli, rudele o susțineau moral, evoluția în lupta cu coronavirusul era foarte bună și era la un pas de externare: dacă următorul test COVID ieșea negativ putea să plece acasă.

Citeste si: Cea mai frumoasă femeie din lume, infectată cu COVID-19. Starea ei s-a agravat

Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Potrivit medicilor, una dintre cauze ar fi putut să fie o dereglare la nivelul sistemului nervos central, cauzată de un posibil cheag care ar fi survenit din cauza infecției.

Citeste si: A fost descoperită a 13-a zodie. Ce influență directă are asupra ta. Anunțul NASA

Complicația Covid-19 care duce la sinucidere

"Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a declarat medicul Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Arhanghel Mihail.

„Din păcate, sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Unii pacienți ne spun despre starea lor psihologică, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa lăuntrică negativă. Pe parcursul zilelor de internare în staționar, ea nu a prezentat stări depresive majore, care să ne alarmeze.Pentru noi acest caz este o lovitură. Medicul curant plângea dimineața și spunea că s-a chinuit atâta timp să o salveze, iar când analizele erau bune, doamna a decis să facă procedeze la un așa pas. Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a mai spus medicul pentru site-ul anticoruptie.md.

Citeste si: Incendiu devastator la catedrala din Nantes. Pompierii se luptă cu flăcările chiar acum

Medicul spune că a observat la unii pacienți pe care îi tratează de COVID-19 dereglări ale sistemului nervos central, care apar cu precădere în ziua a 13-a sau a 14-a bolii. 

Citeste si: Țara în care primești 2500 de euro dacă te infectezi cu Covid în vacanță

„Sunt foarte mulți pacienți care descriu stări halucinogene pe parcursul nopții. COVID-19 trece bariera hemato-cefalică şi afectează sistemul nervos central pe cale directă și indirectă și cel mai strașnic este că aceste manifestări pot inițial să nu fie, ele pot apărea când virusul se diminuează”, a arătat medicul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si