ACTUALIZARE. Autoritatile ungare au reusit sa reporneasca sistemul informatic si anunta ca traficul in si dinspre Ungaria urmeaza sa fie reluat. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

„Autoritatile de frontiera din Ungaria au informat Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea de faptul ca, incepand cu ora 8.30 (ora Romaniei), sistemul informatic al autoritatilor ungare nu functioneaza. Nu pot fi efectuate formalitatile de frontiera pe sensul de intrare si iesire in sau din Ungaria”, a declarat Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Astfel, in unele puncte de frontiera, se inregistreaza valori ridicate ale timpului de asteptare. Pana la remedierea situatiei, traficul este intrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloacele de transport”, a adaugat Laura Bondar.

Sursa citată menţionează că Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

La graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, în conformitate cu legislaţia europeană în vigoare.

Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, la secţiunea Trafic Online, în punctele de trecere a frontierei Borş, Săcuieşi şi Valea lui Mihai timpii de aşteptare sunt de aproximativ 90 de minute.

Citeste si: Trei români se întorceau din Ungaria, când au fost opriți la Vama Borș! Polițiștii le-au verificat bagajul și au înlemnit! Ce urmau să aducă în țară e cumplit!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si