Cozmin Guşă vorbeşte despre Partidul Realitatea: "Va avea o atitudine anti-baroni!"

Consultantul politic, Cozmin Gusă, a fost invitat în cadrul unei emisiuni televizate şi a vorbit acolo despre înfiinţarea Partidului Realitatea.

Stirile Kanal D, vineri 12 octombrie 2018 , 15:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guşă a declarat că acest partid va fi unul care va avea o atitudine anti-baroni şi că va fi un partid ce nu va fi lipsit de reacţie în lumea politică românescă. "Este o certitudine că ei vor să ne falimenteze sau să ne preia. Nu se va întâmpla aşa ceva. Noi vom emite, dar această intenţie a lor de a ne distruge le arată frica de o entitate independentă care ţine partea cetăţenilor. Şi decizia mea de a înfiinţa pe Partidul Realitatea se bazează nu doar pe această ofensivă a lor de a ne băga pumnul în gură. Decizia mea de a demara înfiinţarea partidul s-a bazat şi pe lipsa de reacţie de la Klaus Iohannis în jos. Nu avem nevoie de sprijin în Justiţie, nu avem nevoie de chestii necorespunzătoare. Am fi avut nevoie de o postare pe Facebook în care să acuze această ofensivă Realităţii TV şi a altor instituţii media. Faptul că nu au reacţionat a fost suficient să îmi dau seama că aceşti oameni rând pe rând, de la Băsescu, la Geoană şi Iohannis nu au dorit decât să ne folosească. Şi eu nu mai accept asta. Dacă e să ne asumăm un sprijin pentru cineva ne asumăm sprijinul pentru cauze, nu pentru oameni nerecunoscători. Nici Băsescu, nici Iohannis nu au făcut nimic din ce au promis la Realitatea TV. Deci punct, nimeni nu va avea posibilitate să folosească publicul nostru ca să ajungă într-o funcţie", a explicat acesta.

El a mai mărturisit că era ideologiilor politice a apus de mult, iar noul partid urmează să se orienteze pe nevoile societăţii pe termen scurt şi mediu.

Consultantul politic a mai spus că Partidul Realitatea are şanse foarte mari. "Trebuie să măsuraţi succesul partidului lui Dan Diaconescu într-o perioadă nu atât de calamitată din punct de vedere politic, când era mult mai puţină oportunitate şi totuşi a avut un succes. Şi cum spuneam într-un editoral, nici eu nu sunt Dan Diaconescu. A avut succes pe moment, dar nu a avut anduranţă în timp. Acest partid al nostru nu se va baza decât pe profesionişti dovediţi. Nu poţi să le propui soluţii oamenilor după ureche", a declarat Cozmin Guşă.

Acesta a mai afirmat că Partidul Realitatea se adresează acelui electorat care astăzi vrea să voteze dar nu are cu cine. "Pe de altă parte dacă este un votant tradiţional în strânga sau în dreapta, fiind scârbit fie de Dragnea, fie de Orban, ne-ar prefera pe noi, e o paletă largă", a spus consultantul politic, explicând că viitorii noştri colegi nu vor fi din Realitatea.

"Scheletul acestui partid se bazează pe oameni din Realitatea şi pe oameni din mass media locală. Este vorba de oameni care au ţinut steagul sus în judeţe, care au rămas printre ultimii mohicani care mai pot să vorbească liber. Pentru că unul dintre obiectivele pe care le avem este libertatea de expresie, Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite care nu a fost încălcat niciodată. Oricând de mult l-ar chinui CNN pe Donald Trump nu a ridicat vreun deget împotriva lor. În România e suficient să îi critici pe ăştia de la putere şi vin peste tine cu controale sau te închid. În mod clar, vom avea o atitudine anti baron. Baronul este cea mai nocivă specie pe care a produsă perioada de tranziţie româească, pentru că baronul nu este pregătit, este lacom de bani şi nu promovează pe nimeni alticineva decât pe cei din structura lor, o rudă, o amantă sau un amant. Asta este specia care a distrus politica şi administraţia românească şi vom avea o atitudine anti-baroni", a detaliat consultantul politic.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si