Nu a fost loc de odihna astazi pentru gospodine! Pregatirile pentru masa de Craciun au intrat pe ultima suta de metri asa ca toata lumea a muncit din greu. Nici tanti Lenuta din Chinteni nu s-a lasat mai prejos. Priviti cu ce bunatati asteapta copiii la colindat.
Sa nu credeti ca-n tot acest timp e loc de odihna! Tanti Lenuta pregateste din nou un aluat!
"Pui drojdie, ca vreau sa framant o tara de colac cu nuca, sau cu mac.
Aici am pus lapte si o tara de zahar si apoi sa dospeasca. Si amu pui si albus, cam trei-patru linguri de zahar la cantitatea de faina!"
Cozonacul ardelenesc nu se framanta cu robotul de bucatarie. Magia iese direct din mainile gospodinei.
"Da stii cum ii: sa taci si sa faci si sa nu spui secretul"
Va dam, totusi, un sfat pentru cel mai pufos cozonac!
"O tara de ulei punem acolo pe soba sa se infierbante. Si apoi cand e gata de framantat il batem cu o tara de ulei. Noa, si aiesta-i un secret", spune tanti Lenuta.
respiro scurt
Am pus apa cu zahar, am fiert, am pus lamaia si am pus macul si facem asa sa se opareasca.
Se fac trei feluri de cozonaci. Dupa o ora la cuptor, arata exceptional si au si un gust aparte.
Cat despre pita cum numai bunicii mai fac...
Acum ca are patru paini sanatoase de casa si trei feluri de cozonaci, ar fi timpul ca tanti Lenuta sa mai ia o pauza! Dar ce credeti? Gospodina mai are de pregatit desertul pentru musafiri.
Si prajituri. De asta cu miere, cu smantana, cu nuca, aicea-I cu crema alba, cu unt si cu dulceata patru foi, da si maine se mai fac inca.
Un lucru e sigur: in seara de Craciun masa gospodinei din Chinteni va fi plina de bunatati.
De Craciun taiem porcu si apoi carnati, caltabosi, slanina afumata, mai avem acolo proaspata, punem slanina verde.
Ce sa mai, un adevarat festin de sarbatori. Colindatorii vor fi omeniti cum se cuvine!

Sa nu credeti ca-n tot acest timp e loc de odihna! Tanti Lenuta pregateste din nou un aluat!
"Pui drojdie, ca vreau sa framant o tara de colac cu nuca, sau cu mac. Aici am pus lapte si o tara de zahar si apoi sa dospeasca. Si amu pui si albus, cam trei-patru linguri de zahar la cantitatea de faina!"

Cozonacul ardelenesc nu se framanta cu robotul de bucatarie. Magia iese direct din mainile gospodinei.

"Da stii cum ii: sa taci si sa faci si sa nu spui secretul"Va dam, totusi, un sfat pentru cel mai pufos cozonac!
"O tara de ulei punem acolo pe soba sa se infierbante. Si apoi cand e gata de framantat il batem cu o tara de ulei. Noa, si aiesta-i un secret", spune tanti Lenuta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro



Am pus apa cu zahar, am fiert, am pus lamaia si am pus macul si facem asa sa se opareasca. 
Se fac trei feluri de cozonaci. Dupa o ora la cuptor, arata exceptional si au si un gust aparte. Cat despre pita cum numai bunicii mai fac... 

Acum ca are patru paini sanatoase de casa si trei feluri de cozonaci, ar fi timpul ca tanti Lenuta sa mai ia o pauza! Dar ce credeti? Gospodina mai are de pregatit desertul pentru musafiri.


Si prajituri. De asta cu miere, cu smantana, cu nuca, aicea-I cu crema alba, cu unt si cu dulceata patru foi, da si maine se mai fac inca.

Un lucru e sigur: in seara de Craciun masa gospodinei din Chinteni va fi plina de bunatati.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De Craciun taiem porcu si apoi carnati, caltabosi, slanina afumata, mai avem acolo proaspata, punem slanina verde. 
Ce sa mai, un adevarat festin de sarbatori. Colindatorii vor fi omeniti cum se cuvine!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si