Craterul gigant din Sibera se mareste din ce in ce mai mult. Autoritatile sunt ingrijorate - Misterul imensului crater care scoate sunete ciudate

Craterul masiva Batagaika s-a deschis brusc spre sfarsitul secolului trecut si se extinde cu cate 19 metri in fiecare an. Totul a inceput in urma defrisarilor masive, iar efectele incalzirii globale a dus la accentuarea fenomenului de deplasare a solului.

Author: V.P. marți 28 februarie 2017 , 14:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Localnicii au ajuns sa creada ca acest crater este "Poarta spre Infern", mai ales din cauza ca scoate sunete ciudate.

Oamenii de stiinta sunt foarte interesati de ceea ce se intampla cu acest crater. Ei cred ca s-a format din cauza topirii stratului permafrost care a reactionat la schimbarile climatice, iar sunetele monstruoase sunt probabil produse prin caderea solului.

Acest eveniment natural le ofera oamenilor de stiinta o perspectiva asupra conditiilor anterioare si viitoare ale Pamantului, scrie descopera.ro.

Aflat in apropiere de satul Batagai, craterul Batagaika are o adancime de 90 de metri, si se afla in una dintre cele mai reci locuri din lume. O expeditie recenta a aratat ca solul inghetat in permafrost are o varsta de aproximativ 200.000 de ani. Cercetatorii au spus ca Batagaika este un megaslupm, adica megacadere, un gol imens in interios a fost ceat ca rezultat al topirii permafrostului.

Citeste mai mult aici


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si