"Cred cu tarie in nevinovatia presedintelui PSD si il asigur de toata sustinerea mea!", a declarat Viorica Dancila dupa condamnarea lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dancila sustine intr-un comunicat de presa ca Liviu Dragne a a fost condamnat pentru o fapta prevazuta de un articol pentru care exista deja o decizie a CCR ca trebuie modificat pentru a fi in acord cu regulile Constitutiei. Potrivit premierului, acest lucru arata ca modul in care se aplica justitia in România este inca sub influenta arbitrariului.

A.S., vineri 22 iunie 2018 , 14:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Decizia instantei de judecata in cazul presedintelui PSD ne arata ca modul in care in România se aplica legea este inca sub influenta arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o fapta prevazuta de un articol pentru care exista deja o decizie a CCR ca trebuie modificat pentru a fi in acord cu regulile Constitutiei.
intr-un stat democratic, incertitudinile nu au ce cauta in infaptuirea actului de justitie, iar atât timp cât exista decizii ale CCR pe care unii judecatori le accepta, altii nu, nu ne putem gândi decât ca aceasta hotarâre de condamnare nu se va mentine si dupa recursul din apel.

Cred cu tarie in nevinovatia presedintelui PSD si il asigur de toata sustinerea mea la conducerea partidului si a Camerei Deputatilor – aceasta este singura atitudine corecta pentru respectarea prezumtiei de nevinovatie, asa cum ne cere Comisia Europeana, prin Directiva 2016/343.

Consider ca cei care cer demisia presedintelui PSD inainte de pronuntarea unei decizii finale, incalca grav Constitutia României, Directivele Europene si standardele Comisiei de la Venetia, care garanteaza toate prezumtia de nevinovatie. Guvernarea PSD -ALDE ramâne unita, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastra ramân aceleasi.

Vom realiza programul de guvernare si vom duce pâna la capat angajamentele pe care ni le-am asumat in fata cetatenilor, uniti si puternici in fata tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor", potrivit unui comunicat de presa semnat de Viorica Dancila, in calitate de presedinte executiv al PSD.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si